Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 24 okt 2017

Haarhack #4: In vijf simpele stappen maak je deze korsetvlecht

Het liefst stuur je je dochter elke dag met een briljante coupe naar school, maar omdat je daar negen van de tien keer geen tijd voor hebt, wordt het vaak toch een paardenstaart of een snel speldje aan de voorkant. Onze eigen vlechtexpert Karin Wilzing legt je in een paar makkelijke stappen uit hoe je in een handomdraai de tofste creaties voor in het haar van je dochter maakt. Dit keer: de korsetvlecht met rommelige knot.

Wat heb je nodig?

– Puntkam
– (spuit) gel
– Plastic borduurnaald
– Lint
– Elastiekjes (dik en klein)
– Verdeelklemmen
– Schuifspeldjes

Hoe ga je te werk?

Zorg voordat je begint dat het haar klitvrij is door het goed door te borstelen.

1. Pak een pluk haar aan de zijkant van het hoofd en sla de rest van het haar naar de andere kant. Deel deze pluk haar in tweeën en maak van het ene gedeelte van deze pluk een opvlecht. De uiteinden kun je vastzetten met een klein elastiekje, in plaats van het haar aan twee kanten te pakken bij een gewone opvlecht.

2. Pak nu het andere gedeelte van de pluk haar, en doe hier hetzelfde mee. Van het haar dat je over de andere kant van het hoofd hebt geslagen, maak je een staart met een dik elastiek.

LEES OOK: Zo krijg je vaders met gemak aan het vlechtwerk

3. Als je beiden vlechten klaar hebt, zet je ze met een klein elastiekje vast bij de staart. Van de staart maak je een (rommelige) knot naar eigen smaak, je kunt de knot hier en daar vastzetten met een schuifspeldje.

4. Pak een lint naar keuze en rijg dit als een korset door de vlecht met een kruissteek. Dit doe je met een plastic borduurnaald. Je kunt de steken zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt ook wol gebruiken in plaats van lint. Tip van Karin: ‘Ik gebruik 2 borduurnaalden aan beide kanten van het lint, zo hoef ik niet steeds de naald uit het lint te halen.

5. De uiteinden van het lint kun je los laten hangen, of vastmaken met bijvoorbeeld een leuke clip (zoals hier de bloem).

Heb je de vorige haarhack gemist? Hier vind je hem terug.

Reageer op artikel:
Haarhack #4: In vijf simpele stappen maak je deze korsetvlecht
Sluiten