De fijnste natuurlijke en duurzame geboortecadeaus voor op je lijstje

Ben je op zoek naar de mooiste natuurlijke geboortecadeaus voor op jouw cadeaulijst? Met deze duurzame en bijzondere cadeaus maak je jezelf én de baby blij!

Silhouette lamp

De bekende silhouettelamp van De Noest is een must voor alle ouders die van natuurlijke decoratie houden. De plaatjes op de silhouettelamp kun je steeds vervangen waardoor de lamp steeds weer als nieuw is. Zo kun je er afbeeldingen in doen die bij het seizoen of bij bepaalde feesten horen. Het lampje is fijn om ‘s nachts aan te houden tijdens de nachtvoedingen, of om lekker bij weg te dromen als de baby wat ouder is.

Wolzijde romper

Kleding van wol en zijde is perfect voor de tedere huid van pasgeborenen. Wol is zacht, warmte regulerend en vuilafstotend. Zijde ademt en zorgt voor een geborgen gevoel. Een perfecte combinatie dus! Kleding van wol en zijde is perfect voor de winter, maar dankzij de warmte regulerende eigenschap van wol, kan wolzijde kleding ook in de zomer gedragen worden. Ga voor een wolzijde romper met knoopjes op de voorkant, zodat de romper niet over het hoofdje van de baby hoeft.

Heilwol

Heilwol wordt ook wel genezende wol genoemd. Het is een natuurlijk medicijn tegen ontstekingen. Heilwol kan daarom bijvoorbeeld gebruikt worden bij luieruitslag en tepelkloven. De wol zorgt ervoor dat de huid kan ademen en niet wordt afgesloten, waardoor de wonden goed kunnen ventileren. Daarnaast neemt heilwol vocht op, en zorgt het natuurlijke wolvet – lanoline – ervoor dat de ontstekingen minder worden.

Natuurlijke babyolie

Er zijn veel redenen om je baby te masseren. Een fijne massage versterkt de band tussen moeder en baby, helpt bij krampjes en daarnaast is een natuurlijke olie fijn voor de tere huid van je baby. Let op dat de babyolie helemaal puur is, en speciaal is gemaakt voor de babyhuid.

Eten of hulp

Hoe heerlijk is het om een geweldig avondmaal te krijgen! Het is misschien wel het perfecte kraamcadeau. Met een gezond en heerlijk avondeten knapt je sneller op, en daarnaast hoef je je geen zorgen meer te maken over het avondeten. Als je nog een ouder kind hebt, kun je vragen of de visite hem of haar een middagje meeneemt om iets leuks te doen. Het is voor een broertje of zusje een hele verandering, en wat extra liefde en aandacht kan nooit kwaad!

Wasemmer

Een wasemmer is een emmer die speciaal gemaakt is om je baby in te wassen. Het warme water ontspant, en de afmetingen en de temperatuur van het water zorgen ervoor dat je baby zich voelt alsof hij in jouw baarmoeder zit. Een wasemmer is daarnaast zuinig qua waterverbruik omdat het slechts een kleine emmer is.

Draagdoek

Er is genoeg geschreven over draagdoeken om overtuigd te zijn van de voordelen van het dragen. Hoewel niet alle baby’s er van houden, is dragen een van de natuurlijkste manieren om je kind bij je te houden tijdens de eerste maanden. En daarnaast is een mooie en zachte draagdoek ook nog eens een echt modeitem. Hoe vaker de doek wordt gebruikt, hoe soepeler de stof wordt, waardoor je hem makkelijker kan knopen. Daarnaast kun je een gebruikte draagdoek altijd nog verkopen als je baby groot is. Dit is echt een duurzaam cadeau!

Wollen deken

Een wollen deken reguleert de temperatuur waardoor je kindje niet zomaar ineens heel heet, of koud wordt. Als een baby te warm wordt, gaat hij namelijk zweten. En een nat lichaam zorgt weer voor kou, en een onaangenaam gevoel. Omdat wol de temperatuur van de baby aanneemt, heb je nooit dat koude gevoel als je je baby onder een wollen legt. Let altijd op dat het dekentje groot genoeg is om het bed veilig op te maken, en er geen kans is dat de deken los komt te liggen.

Wasbare zoogkompressen

Als je borstvoeding geeft weet je dat de eerste weken, soms zelfs de eerste maanden, je borsten op twee op hol geslagen fonteinen lijken. Waar het woord zoogkompressen tot voor kort nog niet in jouw vocabulaire voorkwam, kun je zoogkompressen nu bijna achterstevoren spellen. Één pak per week is het minimale wat je nodig hebt tijdens de eerste weken. Een geweldig cadeau om te vragen zijn dan ook wasbare zoogkompressen. Wasbare zoogkompressen zijn een stuk vriendelijker voor het milieu en je hebt ze altijd op voorraad!

Lamsvacht

Een schapenvacht is heerlijk om je baby op te leggen op de grond of in de kinderwagen. De lamsvacht neemt direct de lichaamstemperatuur van de baby aan. En omdat wol warmte regulerend is, zorgt het voor een koel gevoel in de zomer en warmte in de winter. De natuurlijke lanoline van wol zorgt voor een antibacteriële werking waardoor de wol niet vaak gewassen hoeft te worden. Let er op dat de lamsvacht medicinaal gelooid is, zodat je zeker weet dat er geen chemicaliën zijn gebruikt.

 

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
De fijnste natuurlijke en duurzame geboortecadeaus voor op je lijstje
Sluiten