Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 14 juli 2017

Moeders krijgen zware kritiek op filmpjes waarin hun baby’s gaatjes in hun oren krijgen

Zou jij de oren van je baby laten piercen? Twee moeders uit Amerika legden vast hoe er oorbelletjes in de oren van hun baby’s werden geschoten en zij liggen nu onder vuur, omdat mensen beweren dat het kindermishandeling is. De moeders zelf vinden dat ze niks misdaan hebben.

Gaatjes schieten

De filmpjes zijn jaren geleden gemaakt, maar circuleren nu weer rond op sociale media. Op een filmpje is te zien hoe moeder Crystal Lynn samen met haar dochtertje Emily op schoot in een winkelcentrum zit. Er worden twee stipjes op de oorlellen van het meisje getekend, waarna twee man met een ‘piercing gun’ de oorbellen in haar oren schiet.

Liever nu dan later

Je ziet Emily schrikken en begint meteen te huilen. ‘Toeschouwers’ hoor je zeggen ‘dat het nooit makkelijk is, voor kleine kinderen’. Crystal, die in Florida woont, gaf commentaar: ‘Ze herinnert zich later niet meer dat dit ooit is gebeurd. We hebben de keuze gemaakt, omdat de kans op een infectie groter is als kinderen ouder zijn. Meisjes tussen de vijf en tien jaar blijven namelijk aan hun oorbellen peuteren.’

LEES OOK: 8 x deze accessoires van je kind kun jij ook rocken

Geen spijt

Ook moeder Rebekah Musson liet de oren van haar vier maanden oude dochtertje piercen in een winkelcentrum. Ook dat meisje moest erg huilen, toen de oorbellen in haar oren werden geschoten. Rebekah tegen Daily Mail: ‘Heeft ze gehuild? Ja. Heb ik er spijt van? Nee.’

Kindermishandeling

Op sociale media regent het reacties op de beide filmpjes. Zo zeggen sommige ouders dat het pure kindermishandeling is om je kinderen zo te behandelen. Anderen zeggen dat een moeder juist bescherming moet bieden, en dat kinderen zelf moeten beslissen of ze gaatjes in hun oren willen of niet.

Meepraten

Wat vind jij? Kun je de oren van een baby gewoon laten piercen, of vind je dat je daarmee moet wachten tot een kind zelf kan kiezen of ze dat wil? Praat mee op onze Facebook-pagina.

Gaatjes laten schieten bij de juwelier, of toch liever bij de piercing shop? Fammes Muriel schreef er een artikel over.

Reageer op artikel:
Moeders krijgen zware kritiek op filmpjes waarin hun baby’s gaatjes in hun oren krijgen
Sluiten