Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Body 16 sep 2020

Zijn jouw krullen dof en pluizig? Dan is de Curly Girl methode misschien iets voor jou

Dof, pluizig en futloos haar? Dat is iets waar we allemaal niet blij van worden. Misschien ben je geneigd direct naar de dure shampoo’s en haarmiddelen te grijpen die je op tv voorbij ziet komen, maar dat is niet altijd de oplossing. Er is namelijk nog een populaire manier om van je haardos weer een glanzende bos krullen te maken, de Curly Girl methode.

De Curly Girl methode werd in 2007 bedacht door Lorraine Massey. Zij beschreef de methode in haar inmiddels geroemde Curly Girl bijbel: ‘Curly Girl: The Handbook‘. De Curly Girl Methode is een overwegend natuurlijke haarroutine die belooft je krullen helemaal tot hun recht te laten komen. In feite ruil je alle schadelijke producten en gewoonten uit je routine en om voor een beter en natuurlijker alternatief.

De Curly Girl methode

De Curly Girl methode heeft een aantal basisregels die hieronder worden beschreven.

1. Gebruik alleen producten zonder sulfaten, siliconen en parabenen

De eerste en belangrijkste regel is om te stoppen met het gebruiken van producten met schadelijke ingrediënten. Dat wil zeggen dat je alle haarproducten (ook shampoo en conditioner) met sulfaten, siliconen en parabenen vermijdt. Op internet vind je veel lijstjes met Curly Girl geschikte producten. Van goedkoop tot duur.

2. Was je haar niet met shampoo

Om je haar niet uit te laten drogen wordt er bij de Curly Girl methode helemaal geen shampoo meer gebruikt. Het haar wordt alleen gewassen met een conditioner. Co-wash heet dit principe. Je brengt dus conditioner van boven tot onder in je haar aan om het zacht en gevoed te houden.

3. Gebruik geen handdoek

Droog je haar niet met een handdoek, hierdoor raakt het snel beschadigd. In plaatst daarvan kun je het voorzichtig droog knijpen met een microvezel of hydrofiel doek.

4. Stop met borstelen

Nog een gewoonte die je af moet leren. Het borstelen van je haar. Je kunt je haar tijdens het wassen voorzichtig ontklitten met je vingers. Hierdoor breekt en beschadigd je haar minder snel.

5. Gebruik geen hitte

Stijltangen, föhns en krultangen zijn uit den boze. De hitte zal namelijk je haar meer kwaad dan goed doen. Laat je haar dus op een natuurlijke manier drogen. Als je het echt snel droog wil hebben, gebruik dan een föhn met diffuser opzetstuk om de warmte gelijkmatig te verdelen.

Direct aan de slag en alles weten over deze Curly Girl methode? Neem dan hier eens een kijkje.

Lees ook:

Hoe vaak moet je je haar knippen? Een expert geeft antwoord op deze vraag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zijn jouw krullen dof en pluizig? Dan is de Curly Girl methode misschien iets voor jou
Sluiten