Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 27 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Kun jij het verdrinkende meisje spotten, nog voor de badmeester het doet?

Je moet er niet aan denken dat je kind verdrinkt. Uit onderzoek blijkt helaas dat verdrinken op nummer twee staat van onopzettelijke doodsoorzaken onder kinderen tussen de één en vier jaar.

De afgelopen dagen ging ik met mijn kinderen naar een heerlijk zwembad op Schiermonnikoog. Echt relaxen is dat niet. Want ik ben een vrij relaxte moeder en maak me niet snel druk. Maar als er een ding is waar ik als de dood voor ben, dan is het wel water. Het kan zo snel gaan. Mijn drie jongens hebben nogal de neiging om flink te stoeien in het water. En voor je het weet duwen ze elkaar net iets te langer onder water. En als het een beetje druk is verlies je je kinderen zo uit het oog. Zelfs al kunnen ze zwemmen en hebben ze diploma A, het kan zo mis gaan.

Als badmeester heb je dus een enorme verantwoordelijkheid. Zie alleen maar eens goed het overzicht te bewaren in alle drukte. In deze video is een heel jong meisje aan het verdrinken. Zie jij haar?

Zo snel kan het dus gaan. Er zwemmen tien volwassenen om het kleine meisje heen, maar niemand heeft door wat er aan de hand is. De badmeester zegt er op YouTube over: ‘Ik heb met dit driejarige meisje zelfs moeten zoeken naar haar ouders. Zij waren helemaal niet in de buurt en hadden dus geen idee dat ze weg was. Ik doe dit werk al achttien jaar en het verbaast me nog altijd hoe slecht ouders soms op hun kinderen letten.’

En zelfs al ben je een voorzichtige ouder, dan nog kan het zo gebeurt zijn. Mijn eigen need, die ik nooit gekend heb, is als peutertje in een ondiepe plas verdronken. Mijn tante is er nooit helemaal overheen gekomen. En het horror scenario staat gegrift in mijn geheugen. Zelfs de voorzichtigste ouders maken fouten. Lees ze hieronder nog maar eens goed door. Het kan echt nooit kwaad.

Dit zijn 9 fouten die zelfs de voorzichtigste ouders maken bij water. >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kun jij het verdrinkende meisje spotten, nog voor de badmeester het doet?
Sluiten