Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Lifestyle 13 juni 2017

Kunnen we het even hebben over huishoudelijke ergernissen?

Grootste ergernis in het schoonmaken van het huis is dat er plekken worden overgeslagen of niet goed schoon worden. Om dat af te schuiven op de hulp vindt Famme’s Muriel niet terecht. Toch ergert ook zij zich, zeker sinds ze verhuisd is en na een grondige verbouwing haar nieuwe huis mooi wil houden. Een staaltje schrijf het van je af en kijk naar oplossingen!

Uit onderzoek van Panelwizard naar ergernissen in het schoonmaken blijkt dat 67% van de Nederlanders niet houdt van schoonmaken, maar het wel ontzettend belangrijk vindt om een schoon huis te hebben. Meer dan de helft (!) is dit voorjaar driftig bezig geweest om de stulp extra blinkend te krijgen. Dat geeft 80% dan weer een voldaan en trots gevoel. Zie het even voor je; miljoenen mensen in de weer met de zemenleren lap, allemaal de ramen open om het voorjaar binnen te laten en dekbedden die buiten het raam hangen.

Het is simpel. We vinden het niet leuk, maar wel belangrijk. We willen er eigenlijk geen moeite voor doen, maar het moet. En het liefst besteden we het werk uit, maar vinden dan eigenlijk weer dat we er zelf beter in zijn.

Drie jongens, die continu met modder- of pindakaas vingers langs de deuren en ramen gaan

HO STOP, wacht. Nu grijp ik toch echt even in. Want hoe makkelijk is het om een hulp te bekritiseren terwijl ze meestal maar 3 schamele uurtjes krijgt om een heel huis schoon te maken, dat een week of twee weken lang geen aandacht heeft gehad? Als we dan geërgerd op micro niveau gaan kijken hoe het beter kan, ja, dan is het nogal makkelijk om die kalkaanslag op de kranen te zien. Of met de vinger langs de randjes te gaan of op te merken dat de vloer beter geboend had kunnen worden.

Investeren

Zelf ben ik tot de conclusie gekomen dat ik veel te weinig investeer in materialen die het schoonmaken makkelijk maken, het vuil en de aandachtsgebieden grondiger aanpakken. Uiteindelijk kom je er met een schuursponsje, zeemleren lap en wat schoonmaakmiddel niet. Neem even mijn huishouden. Drie jongens, die continu met modder of pindakaas vingers langs de deuren en ramen gaan. En on top of that nog een 40 kilo wegende hond met grote poten die dagelijks een hoop modder en zand binnenzeult. En, ik kan niet verwachten dat mijn hulp die één keer in de twee weken komt in drie uur alles, maar dan ook alles kan aanpakken. Dus moet ik zelf ook aan de slag.

Die aangekoekte pannenkoekbeslag-vlekken die je nooit lekker wegkrijgt uit de hoeken en randjes en van de gaspitten. De horror

In een van mijn vorige huurhuizen (we woonden in 4 jaar tijd in zes huizen) stond een stoomreiniger. Een pittig apparaatje dat door het uitstoten van stoom onder druk met allerlei fijne hulpstukken echt briljant schoonmaakt. Vloeren, ramen, badkamers en moeilijke oppervlakken als kranen en aanslag. Maar vooral ook het fornuis. Die aangekoekte pannenkoekbeslag-vlekken die je nooit lekker wegkrijgt uit de hoeken en randjes van de gaspitten. De horror. Een stoomreiniger is niet heel goedkoop, maar ik vertel het je, het is de investering meer dan waard. Het scheelt een hoop tijd en frustratie. Nog belangrijker: het houdt je dure spullen mooi en is veel hygiënischer dan met een lap en spons in de weer te zijn. Het maakt voegen weer echt schoon en je komt bij hoeken en gaatjes waar je normaal bruinige vlekken en plekken ziet die je niet wegkrijgt.

Veilig en allergie-vrij
Kärcher heeft een serie stoomreinigers voor elk budget, met uitbreidingen die je hele huishouden aanpakken. Of je nu het strijken sneller en makkelijk wilt doen met extra stoom of het belangrijk vindt om een bacterievrije wc of badkamer te hebben. Met talloze opzetstukken maak je elke uitdaging tot een makkelijk te wassen varkentje. Zeker met kleine kinderen die overal rondkruipen en alles aanraken is het fijn dat je zonder chemische middelen werkt en met stoom overal bijkomt. Heb je, zoals ikzelf met mijn zoontje, iemand met een allergie in huis dan werken stoomreinigers veilig en allergie-vrij. En dat is naast een blinkend huis het allerbelangrijkste in het schoonmaken van je interieur.

Wil je meer weten over de stoomreinigers van Kärcher? Bekijk hier het aanbod en lees meer over de werking.

In samenwerking met Kärcher

Reageer op artikel:
Kunnen we het even hebben over huishoudelijke ergernissen?
Sluiten