Spaanse kunstenares tovert striae om in prachtige kunstwerkjes

Het accepteren van je eigen lichaam kan moeilijk zijn, vooral als je getekend bent door littekens, rimpels, en striae. Kunstenares Cinta Tort Cartró uit Barcelona vindt echter dat vrouwen hun eigen lichaam moeten omarmen, alle op- en aanmerkingen incluis: ‘Striae is een deel van wie je bent. Van je leven, de momenten daarvan en de verhalen die erbij horen. Ze maken je jou.’

Fotoserie

In plaats van ze te verbergen, mogen de oneffenheden op je lichaam gezien worden, vindt Cinta dat je ze juist moet laten zien. Met haar fotoserie is dat dan ook precies wat ze doet.

Liefhebben

‘Alle lichamen hebben hun oneffenheden. Haren, sproetjes, striae, lijnen, wonden, rimpels, littekens, maar deze lichamen zijn het allemaal waard. En daarom moeten we ze liefhebben. Want vergeet niet dat je lichaam jouw eigen communicatiemiddel met de wereld is. En als we daar niet van kunnen houden, dan is het onmogelijk om jezelf vrij te voelen’, schrijft ze onder een van de foto’s op Instagram.

Regenboogkleuren

Ze bedacht de fotoserie door haar eigen striae. ‘Ik heb ze jarenlang gehaat en geprobeerd om ze te maskeren of laten verdwijnen, tot ik realiseerde dat dit geen optie was en ik ze wel moest accepteren. Om die gedachte ook aan andere vrouwen (en mannen) over te brengen, maakte ze haar fotoserie waarin ze striae en andere eigenschappen van het vrouwelijk lichaam juist accentueert met verf in alle kleuren van de regenboog.

Jezelf accepteren

Niet alleen wil ze dat andere vrouwen de oneffenheden op en aan hun lichaam accepteren, maar hun hele zijn. ‘Dat begint bij je afkomst. Je geschiedenis. Als je dat kunt omarmen, kun je jezelf leren accepteren.’ De fotoserie plaatste ze op Instagram, waar ze als een dolle geliked worden. Niet zo gek, met ruim 35 duizend volgers.

LEES OOK: De strandfoto van dit stelletje is een hit dankzij deze mooie boodschap

#LoveYourLines: vrouwen delen trots hun eigen striae

Instagram

Reageer op artikel:
Spaanse kunstenares tovert striae om in prachtige kunstwerkjes
Sluiten