Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Kids september 7, 2018

Iets leuks doen met kunstwerkjes van je kind? Hier is wat inspiratie

Nee, het maakt je niet uit dat andere kinderen van zijn leeftijd inmiddels een goed lijkende papegaai kunnen tekenen: jij bent hartstikke trots op de stokpoppetjes die je zoontje tekent. Alle kunstwerkjes van je kind die je mee naar huis krijgt, ontvang je dan ook met open armen. Maar eh, hoe voorkom je dat die op zolder in een doos belanden? Op deze originele manieren kun je ervoor zorgen dat ze worden vereeuwigd.

Maak een gallery wall met kunstwerkjes van je kind

De makkelijkste manier om alle tekeningen, knutselwerkjes en soms zelfs ornamentjes van strijkkralen bij elkaar te displayen, is om ze allemaal aan de muur te hangen. Op die manier is alles goed zichtbaar én hoef je meteen geen dure schilderijen meer aan te schaffen. Je kunt de gallery wall wat opfleuren door bijvoorbeeld zelf werkjes aan touwtjes te hangen of er een paar op een prikbord of op een stukje gaas te prikken.

Hang ze op een rijtje

Klinkt misschien een stuk minder leuk dan zo’n gallery wall, maar neemt ook een stuk minder ruimte in. En wat zal jouw kleine Picasso vereerd zijn met zijn of haar eigen kapstokje! Een soort ‘waslijn’ is ook altijd een goed idee.

Maak er een T-shirt van

Een eigen kledingstuk customizen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Scan het desbetreffende kunstwerkje van je kind in, print ‘m (in spiegelbeeld!) uit op transferpapier en strijk dat op een T-shirt. Wedden dat je kind niks anders meer aan wil?

LEES OOK: Van onhandig met een pen tot tekentalent: zo kun je je kind creatief opvoeden

Maak er een (professioneel) boek van

Ja, natuurlijk kun je zelf alles inplakken. Maar even inscannen en uploaden in een programma waarin je je eigen fotoboek kunt maken, is net zo makkelijk. Net alsof je kindje écht een bekende schilder is (en dat wordt ‘ie natuurlijk ook).

Laat het mooiste kunstwerkje op een telefoonhoesje drukken

Zo’n boek of T-shirt bekijk of gebruik je natuurlijk niet elke dag, maar dat is anders voor een telefoonhoesje. Je kind zal zich niet alleen heel vereerd voelen als je een kunstwerk op je hoesje laat drukken, maar als je een mooie prinses uitkiest, krijg je er zelf ook nog instant royal feelings van. Heb je wel kans dat je telefoon nog vaker wordt gestolen dan nu, maar dat hoort erbij.

Maak postkaarten van de kunstwerkjes van je kind

Hoe vaak krijgen opa en oma nou nog post van hun kleinkind? Precies. Je kunt kaarten laten drukken, maar ook zelf (delen van) een kunstwerkje op een blanco kaart plakken. Als je kind al kan schrijven, vindt hij of zij het misschien leuk om er zelf ook een boodschap bij te zetten; anders kun je dat natuurlijk zelf doen.

Bonustip: laat je kinderen het servies decoreren

Goed, technisch gezien heb je hier weinig meer aan als je huis al overspoeld wordt met Dora-kleurplaten, maar geef je kroost in het vervolg eens een bord en wat glas- of porseleinverf in plaats van een simpel stuk papier of canvas. Ze vinden waarschijnlijk niets leuker dan uit hun eigen gepersonaliseerde mok drinken.

O, en is je huis nu écht vol? Moedig dan eens aan om met stoepkrijt te spelen. Neer viel de regen, die spoelde alles weg.

Reageer op artikel:
Iets leuks doen met kunstwerkjes van je kind? Hier is wat inspiratie
Sluiten