Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 19 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze kurkumasaus is niet alleen heel smaakvol, maar ook enorm gezond

Kurkuma kent tal van gezondheidsvoordelen. Meer hierover lees je in dit artikel. Omdat het zo onwijs gezond is – is het verstandig dit in meervoud te eten. Een kurkumasaus is daarom een goede optie. Daarnaast is het ook nog eens heel erg lekker!

Wat deze saus zo ideaal maakt, is dat je er rijkelijk van kunt eten. Sausjes zitten veelal bomvol slechte ingrediënten. Deze saus biedt je daarentegen veel van wat je nodig hebt. De gezondheidsvoordelen zijn enorm en bovendien werkt kurkuma ook nog eens ontstekingsremmend.

Kurkumasaus

Kurkuma heeft tal van voordelen. Eén ervan is de ontstekingsremmende werking. Zusje gember is ook reuzegezond, evenals knoflook en amandelpasta. De dadels dienen als de zoete finishing touch. Alles waar té voor staat, is too much, maar met dit sausje hoef je daar niet zo snel rekening mee te houden. Vergeet ook zeker de zwarte peper niet. Die versterkt de werking van kurkuma.

Ingrediënten:

– ½ kop rauwe of geroosterde amandelpasta (zonder toegevoegde suikers)
– ½ theelepel kurkuma
– ½ theelepel gember
– 3 medjoul dadels
– 3 teentjes verse knoflook
– 1 eetlepel witte misopasta
– zeezout & zwarte peper (naar eigen smaak toevoegen)

Bereidingswijze:

Stop alle ingrediënten in de blender of keukenmachine. Mix deze tot een glad geheel. Verdeel de saus in opbergbakjes en plaats deze in de koelkast of in de vriezer. De kurkumasaus kan een week lang bewaard worden in de koelkast. Lekker met (bloemkool)rijst!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze kurkumasaus is niet alleen heel smaakvol, maar ook enorm gezond
Sluiten