Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 17 nov 2017

Kus je man, anders gaat ‘ie vreemd (hé, wij verzinnen het niet)

Onderzoek toont aan dat een man en vrouw die heel intiem zijn en regelmatig seks hebben, meer Oxytocine in hun bloed hebben. Gevolg: je man vindt je knapper en is monogamer. Advies: kus je man vaak, dan komt het wel goed…

Ok, hier komt weer zo’n onderzoek waarvan je je kunt afvragen of het echt wat om het lijf heeft, maar lees even mee…

Veertig mannen deden mee aan het onderzoek. De mannen, die allen claimden nog heel verliefd te zijn, kregen foto’s te zien van hun eigen vrouw en van onbekende vrouwen. Het ene deel van de mannen kreeg een neusspray met Oxytocine. Het andere deel een placebo.

Plezier en verlangen

Als ze naar de foto van hun eigen vrouw keken lichtten de hersengebieden voor plezier en verlangen op bij de Oxytocine groep. Bij de onbekende vrouwen was dit stukken minder. Bij de placebo groep was het effect hetzelfde maar minder sterk.

LEES OOK: Ga weer daten met je eigen man!

Kus je man veel

Oxytocine is volgens het onderzoek een van de redenen waarom mannen monogaam zijn. Door veel te zoenen en seks te hebben stijgt het Oxytocine niveau waardoor je man je aantrekkelijker vindt. We weten wat ons te doen staat.

Disclaimer: eigenlijk vinden we het een beetje een vreemd onderzoekje – hoewel we soms fan zijn van nutteloze onderzoekjes – maar punt is dat het gewoon heel erg goed is voor je relatie om vaker te zoen en laten we wel wezen. Wie zoent er na 15 jaar en kinderen nog dagelijks passioneel met zijn wederhelft? Precies, en als je het wel doet. Lekker bezig!

Publicatie onderzoek in: Proceedings of the National Academy of Sciences

Reageer op artikel:
Kus je man, anders gaat ‘ie vreemd (hé, wij verzinnen het niet)
Sluiten