Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 6 sep 2018
Leestijd: 4 minuten

7 kwaliteiten die je partner zou moeten hebben tegen de tijd dat hij 35 is

Daten in je dertiger jaren is een heel andere wedstrijd dan wanneer je datet in je twintiger jaren. Het is iets minder we hebben het het gezellig en we zien wel waar het schip strandt. Je bent niet meer van plan je tijd te verdoen met iemand die je oke vindt voor het moment, maar met wie je geen toekomst voor je ziet.

Jongetje

En dat is ergens jammer, want het maakt dat hele daten een stuk zorgelozer. Dit is de leeftijd waarop je een man wil, niet een jongetje dat nog steeds geen idee heeft wat-ie aan het doen is met zijn leven. Een beetje man heeft volgens relatie-experts deze dingen tegen zijn 35ste op een rijtje, wil-ie klaar zijn voor het serieuzere werk.

1. Hij is zelfbewust en heeft een helder beeld van wie hij is

Wanneeer je de dertig bereikt, zou je toch een soort omvattend beeld moeten hebben van wie je bent. Carrieretechnisch weet je waar je goed in bent en qua persoonlijkheid weet je aan welke vaardigheden je nog wat zou kunnen schaven. Een goede catch kent zijn eigen zwaktes en weet alles uit zijn sterke punten te halen. Als hij zich daar bewust van is, is de kans groter dat hij verantwoordelijkheid neemt de beste versie van zichzelf te zijn.

2. Hij heeft een lange (of soort van serieuze) relatie gehad

Als hij op zijn 35ste nog nooit een serieuze relatie heeft gehad en van scharrel naar scharrel hopt, is dat niet erg hoopgevend. Als hij een lange relatie achter de rug heeft, heeft-ie in ieder geval bewezen dat hij het in zich heeft aan iemand te verbinden. In het ideale geval heeft hij voordat hij jou ontmoette een andere relatie gehad, via zijn exen dingen over zichzelf geleerd en begrijpt hij dat een relatie een kwestie van geven en nemen is.

3. Hij heeft bewezen dat hij ook als single gelukkig kan zijn

Aan de andere kant wil je ook weer niet een man die sinds de middelbare school tot zijn 35ste van de ene in de andere relatie stortte. Mannen die nooit alleen zijn geweest, tonen vaker controlerende, afhankelijke trekjes. Om een fijne partner te zijn, moet je het ook in je eentje naar je zin kunnen hebben. Hij snapt dat uiteindelijk alleen hij verantwoordelijk is voor zijn eigen geluk.

4. Hij vindt het niet raar om over seks te praten

Kijk, als je een man vindt die precies weet wat ‘ie moet doen tussen de lakens hoor je ons niet klagen. Maar met een goede techniek alleen kom je er niet. Goede seks op de langetermijn vereist dat je ook samen eerlijk over seks kan praten. Je moet kunnen aangeven wat je fijn vindt en wat juist niet. Alleen op die manier til je intimitet naar een hoger niveau.

5. Hij heeft ook een leven zonder jou

Het doel van een relatie is niet om twee levens samen te smelten tot een. Jullie zijn niet Jut en Jul. Streef naar een eigen interessant leven en vind een partner die dat ook heeft. Een gezonde partner heeft zijn eigen leven, werk, vrienden en interesses. Hij wil op een bepaalde manier voor jou zorgen, maar hij zorgt ook voor zichzelf. Je wil niet iemand die zichzelf opoffert voor de relatie.

6. Hij is financieel volwassen

Onromantisch punt, maar wel belangrijk: een heel groot deel van de millenials heeft schulden. Natuurlijk wil je graag iemand die zijn financiele zaken perfect op orde heeft, maar dat is in dit tijdperk niet even realistisch. Zoek in ieder geval iemand die ernaar streeft financieel onafhankelijk te zijn en daar oprecht moeite voor doet. Of het nou een studieschuld of onzekerheid omtrent zijn contract is; hij steekt zijn kop er niet voor in het zand. Dat is niet alleen een teken van financiele zekerheid, maar ook volwassenheid.

7. Hij heeft zin in het leven

Uiteindelijk wil je een partner die net zo enthousiast is over de grote levensdoelen (een eigen huis bouwen) als de kleine dingen (samen de krant lezen in een koffietentje). Als je partner een bankhanger is zonder enige hobby’s of interesses, slaat die negatieve energie over op jou. Als je een partner hebt die het leuk vindt dingen te ondernemen en kansen ziet om zijn leven te verbeteren, heb je samen een stuk meer plezier.

Als iemand toevallig nog zo’n (single) man kent, horen we het wel he?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 kwaliteiten die je partner zou moeten hebben tegen de tijd dat hij 35 is
Sluiten