Laat het kiezen van een auto maar aan ons over

Met groot plezier kijken we naar autoprogramma’s als TopGear en als er een auto gekocht moet worden dan beslist de vrouw voor een groot deel. En nee, dan kijken we niet alleen naar de kleur, maar ook wat de auto biedt aan design, technologie en veiligheid. Famme’s Muriel vloog naar Barcelona voor de nieuwe SEAT Leon ST met het verzoek een video speciaal voor Famme-lezeressen te maken.

Op dit moment heb ik geen eigen auto. Na mijn Zuid-Afrikaanse avontuur en verhuizing terug naar Nederland is het er nog niet van gekomen en redde ik het wel met mijn bakfiets en de auto van de man in het weekend. Toch kijk ik al even om me heen voor een betaalbare gezinsauto waar mijn gevolg zich veilig en comfortabel in kan nestelen. Op weg naar zwemlessen, voetbalwedstrijden, lange wandelingen in het bos (plus hond) en boodschappen voor een week.

Vrouwen beslissen

En als men (de autobranche en reclamemakers) denkt dat mannen beslissen welke auto er komt, dan hebben ze het mis. Ik word gesteund door diverse onderzoeken (zoals door marketingbureau Bosley) die uitwijzen dat vrouwen (mee)beslissen en vaak zelfs de knoop doorhakken bij het kiezen van een auto.

Keihard zingen in de auto, zonder dat iemand me stoort

Terug naar de SEAT Leon ST. Als er een automerk is dat goed aan de weg timmert dan zijn zij het wel. Bij aankomst in Barcelona krijg ik meteen een mooi rood exemplaar onder mijn billen om twee dagen lang mee te cruisen en te genieten van de omgeving. Twee lange dagen, even zonder man en kinderen – en dat is soms best lekker – hoewel ik het toch niet kan laten om op zoek te gaan naar Messi voor een gesigneerde Barca-bal.

De slogan van de SEAT Leon ST is ‘technology to enjoy‘ en dat valt meteen op als je de auto instapt. De sleutel is keyless, de handrem gaat automatisch en het touchscreen van het navigatie- en mediasysteem is gewoon te gek. Wat je er allemaal mee kunt doen zie je in de video, maar ik kreeg geen genoeg van de koppeling tussen mijn mobiel en het afspelen van mijn eigen Spotify-lijst. Keihard zingen in de auto, zonder dat iemand me stoort. Heerlijk.

Een ander opvallend en voor mij nog veel belangrijker punt is de veiligheid. Met assistentie op file rijden en in je baan blijven plus een voetganger-stop ben je verzekerd van een veilige hulp mocht je afgeleid raken of in een noodsituatie terechtkomen. Deze technologische en innovatieve voorzieningen bieden echt een meerwaarde en kunnen zomaar van pas komen, zeker als je afgeleid kunt raken door kinderen in de auto.

En dan de looks. Ik had er eerder eigenlijk niet zo op gelet, maar het design van de SEAT Leon ST is stoer en ‘snel’ en ja, het oog wil zeker ook wat.

Dus denk je erover om een nieuwe auto te kopen? Plan dan hier je proefrit en ervaar het zelf.

In samenwerking met SEAT

Reageer op artikel:
Laat het kiezen van een auto maar aan ons over
Sluiten