Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 5 jan 2017

Moeder: ‘Laat je zieke kind thuis, ook al denk je dat het niet besmettelijk is’

Na een familiediner dat eindigde in een levensbedreigende situatie voor haar dochtertje, deed een moeder deze oproep via social media. Zo wil ze andere ouders waarschuwen dat een schijnbaar onschuldig griepje voor andere kinderen nare gevolgen kan hebben.

‘Alsjeblieft. Als je kind verkouden is, een griepje heeft of een infectie aan de luchtwegen, wil je hem dan thuishouden en voor hem zorgen.’ Laura Correada-Silva deelde dit bericht op social media-kanaal Imgur, samen met een foto van haar peuter, Chloe, die op de intensive care lag. Chloe (3) werd opgenomen in het ziekenhuis nadat ze met haar nichtje had gespeeld dat ziek was, maar dat toch mee kwam naar het familiediner.

LEES OOK: Ja da-háág! Deze 7 mythes over griep en verkoudheid mag je dus vergeten

Astma

Volgens de aangeslagen moeder, had haar broer gezegd dat zijn dochtertje een longinfectie had die niet besmettelijk was. Maar kort na het diner kreeg Chloe, die astma heeft, al snel last van RSV. Laura vertelt dat RSV heel gevaarlijk kan zijn voor kinderen die al een longaandoening hebben. Chloe kreeg antibiotica en lag aan een ademhalingsmachine waaraan ook haar arm verbonden was, zodat de peuter zichzelf niet kon lostrekken.

LEES OOK: Als je dit supplement slikt tijdens je zwangerschap, verlaag je de kans op astma bij je kind

Niet besmettelijk?

Laura benadrukt dat Chloe alle vaccinaties voor haar leeftijd heeft gehad. Ze legt uit dat ze dit verhaal wil delen, zodat anderen niet hetzelfde overkomt als wat zij nu met haar dochter doormaakt en ‘als een waarschuwing dat ook al denk je dat je kind niet besmettelijk is, dat dit toch kan gebeuren.’

Ook een goed artikel om nog eens te lezen in deze tijd van het jaar, al zeg ik het zelf haha: spread the word, niet de bacillen!

Popsugar.com

Reageer op artikel:
Moeder: ‘Laat je zieke kind thuis, ook al denk je dat het niet besmettelijk is’
Sluiten