Janne Vogel
Janne Vogel Eropuit 21 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

6 last-minute zomervakantie ideetjes (genieten nu het nog kan!)

In het zuiden is de zomervakantie alweer voorbij, maar Noord- en Midden-Nederland hebben nog even. Waarschijnlijk zit de Back to School-stemming er overal al een beetje in, maar die laatste dagen vakantie mogen (lees: moeten) goed worden besteed.

Haal alles uit dat laatste beetje vakantie nu het nog kan! Laat je inspireren door de volgende ideeën. Want geef toe, vervelen/afwachten is een béétje zonde.

1. Ga een dagje en/of weekendje naar het strand

Scheveningen, Noordwijk of Zandvoort: Nederland heeft genoeg leuke stranden die vragen om een strandwandeling en een dagje zandkastelen bouwen. Als het niet meer heel warm is, mag de dag gewoon afgesloten worden met een warme choco en een punt appeltaart. Lekker juist.

2. Ga kamperen (of ga voor glamping, als dat je ding is)

Voor een ruime twee weken op de camping in Frankrijk is uiteraard geen tijd meer, maar kamperen in de achtertuin is bijna net zo leuk! Neem lekkere snacks mee of bestel een pizza en lees verhaaltjes voor in de tent. Tip: als je een vuurkorf tot je beschikking hebt kun je ‘s avonds een vuurtje maken. De kinderen kunnen boven het vuur hun eigen broodjes bakken en marshmallows roosteren. Gegarandeerd een succes.

Nog iets: jullie hoeven niet eens per se de nacht door te brengen in de tent. Een dagje kamperen kan ook al hartstikke gezellig zijn.

3. Zoek naar een leuke deal op bijvoorbeeld Groupon

Vakantiesites als Groupon hebben vaak de leukste aanbiedingen, die je tegelijkertijd inspireren. Goedkope kaartjes voor de Apenheul of een goede deal bij dat leuke pannenkoekenhuis; voor je het weet ben je met de hele familie onderweg.

LEES OOK: Het nieuwe schooljaar: zij gaan back to school, jij back to you

4. Ga naar een museum

Musea zijn leuk, leerzaam en de ideale plek om een vrij dagje door te brengen, als je het ons vraagt. Met z’n allen schilderijen kijken kan al hartstikke gezellig zijn, maar ook een meer interactief science museum als NEMO is een hele belevenis op zich.

5. Ga bowlen of naar een indoor speelhal

Vrijwel alle kinderen zijn gek op spelletjes, dus een tripje naar de bowlingbaan of een leuke speelhal doet het altijd goed. Proberen knuffels te grijpen in machines, zelf op een levensechte motor door een virtueel landschap racen… Verleg je grenzen en ga samen met je kinderen op ontdekkingstocht.

6. Bezoek de hoofdstad

Als je (net) buiten de stad woont, kan het leuk zijn om je kids eens mee te nemen naar de hoofdstad. Eet een ijsje, kijk naar de gebouwen en winkels (ideaal voor wat Back to School-shopping, yes), bezoek eventueel een museum of ga ergens een kindvriendelijk hapje eten. Nóg leuker als jullie er een weekendje van maken en ergens in een gaaf hotel gaan overnachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme