Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 23 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Last van vakantieverveling? Goedzo!

Zo. En dan heb je dus vakantie. En dan? Dan slaat de verveling soms toe. Maar dat is juist goed…

1. En… ontspan

We hebben altijd maar het gevoel dat we iets móeten doen. Maar verveling is een perfecte manier om je goed te ontspannen. Laat het maar even over je heen komen. Je hoeft niet altijd van alles, het is ook goed om dat bewust even los te laten.

2. Verveling is best mindful, eigenlijk

Heb jij weleens een uur lang naar de wolken liggen kijken? Dan ervaar je hoe mindful verveling eigenlijk kan zijn, vooral als je besluit je je er helemaal aan over te geven. Heerlijk toch, opgaan in het moment, aan wat je om je heen ziet en hoort… Meer mindful wordt het niet!

3. Hé, je bent eindelijk offline

Verveling betekent dat je in elk geval níet achter je telefoon of laptop zit. En dat is ook weleens goed. We worden dag in dag uit overstelpt met informatie en hebben last van FOMO (fear of missing out) en dat kan soms – zelfs als de informatie leuk is – best stressvol zijn.

4. Tijdens verveling leer je wat je echt leuk vindt

Wat ga jij doen als je je écht verveelt? Pak je uiteindelijk een boek? Je sportschoenen? Of blijf je lekker zitten? Dat zegt namelijk veel over wat jij een ontspannende bezigheid vindt. In het dagelijks leven raken we maar al te makkelijk kwijt waar we het meest blij van worden. Een flink potje verveling kan je weer een duwtje geven naar wat je ook alweer zo leuk vond.

5. Verveling zorgt voor verandering

Je kent vast wel het feit dat je in de drukte van alledag in een soort sleur komt, om het hoofd boven water te houden. De dagen gaan op elkaar lijken. Als je je verveelt, kom je vaak met onconventionele ideeën (het is ook goed voor je creativiteit): waarom zou ik niet gaan barbeceuen als lunch? Wie weet ontdek je wel iets wat tijdens je ‘normale’ leven ook goed zou werken!

6. Even lekker nadenken

Als je je verveelt, kun je even lekker nadenken over jezelf en je leven. Ben je nog gelukkig? Moeten er dingen anders? Wat waardeer je het meest in je leven nu? Heb je nog dromen? Het geeft je de rust om alles te overzien, iets waar je tijden your day to day business niet altijd aan toekomt.

Ook voor je kind is vervelen goed, maar zijn ze echt niet meer te harden van verveling? Dan zijn er gelukkig deze tips… >

Verveel jij je? Of ben je juist blij met die zeeën van vrije tijd? Praat mee op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Last van vakantieverveling? Goedzo!
Sluiten