Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 9 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

5x ‘lastige’ vragen die kinderen stellen op een rij – inclusief de antwoorden!

Onze kids zijn over het algemeen erg nieuwsgierig. Zodra ze eenmaal starten met praten beginnen ook de vragen ook te komen. En soms kunnen dat best lastige vragen zijn.

De volgende vijf lastige vragen kunnen door je kind worden gesteld en zó kun je er op reageren.

1. ‘Waar kom ik vandaan?’

Ah, dit is een klassieker. Deze vraag blijft een favoriet bij kleine kids die meestal wel weten hoe ze uit je zijn gekomen, maar niet hoe ze daar ‘terecht’ zijn gekomen. Tuurlijk komt er een tijd dat oudere kinderen zullen begrijpen hoe het zit met de bloemetjes en de bijtjes, maar voor de kleintjes is het misschien een beetje too much om te handelen. Je kunt vasthouden aan ‘mama en papa houden van elkaar en toen ben je in mijn buik gaan groeien. Anders heb je altijd nog de ooievaar die je kind heeft afgeleverd ;-).

2. ‘Wat zijn tampons?’

Op de een of andere manier weet je kind altijd tampons te pakken te krijgen en dat leidt tot het onvermijdelijke – mama, wat is dit? Of je kind die vraagt waarom je altijd een luier draagt, wanneer ‘ie je maandverband ziet. Het makkelijkste is om te zeggen dat tampons en maandverband dingen zijn die alleen moeders/ vrouwen nodig hebben, zonder er teveel op in te gaan.

3. ‘Waar is jouw pielemuis?’

Als je kids in huis hebt rondlopen is het bijna onvermijdelijk om naaktheid te ontlopen thuis. Ze volgen je naar de badkamer en soms douche je samen, dat kan ook. Ze zullen je dus sowieso een keertje bloot zien. Als je een zoon hebt zal dan zeker de vraag komen ‘waar jouw pielemuis is’. Deze vraag is eigenlijk meer grappig dan lastig, het antwoord is ook simpel: ‘ik ben een meisje en wij hebben een vagina en borsten.’

4. ‘Waarom wordt ‘ie’ groter?’

Ouders van jongens: deze vraag wordt vast en zeker gesteld. Wees niet geshockeerd als je heel vroeg al een erectie ziet bij kleine jongens (zelfs baby’s kunnen ze krijgen), het is volledig natuurlijk en niet noodzakelijk seksueel. Hoe dan ook, het kan gebeuren en ze kunnen er vragen over gaan stellen. Waarschijnlijk moet je op oudere leeftijd nog veel meer uitleggen, maar voor nu is het voldoende om te zeggen dat het normaal is als piemels groot of hard worden, maar dat het belangrijk is om ze niet aan te raken wanneer er andere mensen in de buurt zijn.

5. ‘Wanneer ga jij dood?’

De dood hoort bij het leven en kun je niet verborgen houden voor kleine kids, hoe graag je dat misschien zou willen. Het is het beste om uit te leggen dat iedereen dood gaat, inclusief de huisplant die je vorige week bent vergeten water te geven. Om de vraag te beantwoorden of jij ook dood gaat kun je zeggen dat je misschien wel honderd wordt en een brief van de koning krijgt. Tuurlijk weet je niet echt of je de honderd redt, maar je kleine moet zich geen zorgen gaan maken. Hetzelfde geldt voor de vraag wanneer zíj gaan sterven – hier kun je het beste op antwoorden dat dat zelfs later dan mama zal gebeuren.

Meer lezen over (lastige) vragen van kinderen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5x ‘lastige’ vragen die kinderen stellen op een rij – inclusief de antwoorden!
Sluiten