Renée
Renée Kinderen 23 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Waarom kinderen volgens onderzoek beter later op school kunnen beginnen

Als moeder is het iedere schooldag weer stressen tijdens de ochtendspits. En moet de ochtendspits bedoelden we niet de drukte op de weg, maar in huis. Je weet dat je een goede dag hebt als je kinderen aangekleed zijn, gegeten hebben én hun tanden hebben gepoetst voordat jullie op de fiets/in de auto naar school zitten. Maar zou je ‘s ochtends liever meer tijd willen om iedereen klaar te maken? Volgens onderzoek zou later beginnen op school namelijk beter zijn voor kinderen.

Later beginnen op school is namelijk niet alleen prettig voor jou, maar vooral voor kinderen zelf. Althans, als je de wetenschap mag geloven.

Later beginnen op school

Waar kunnen we tekenen voor een beter humeur van onze kinderen? Want geloof ons, die engeltjes zijn ‘s ochtends niet altijd even blij om weer naar school te gaan. Daarom zou later beginnen op school volgens één onderzoek uitkomst bieden.

Later beginnen staat namelijk gelijk aan meer slaap en een beter humeur. Nu moeten we er wel bij vermelden dat ze voor het onderzoek keken naar tieners (gemiddeld 14 jaar) in Singapore. De participanten begonnen ‘s ochtends al om half 8 aan hun schooldag, waarna het voor het onderzoek werd verschoven naar 08:15 uur.

Hoewel de Nederlandse schooltijden in dit geval gunstiger zijn, zou het wel schelen als het gaat om stemmingswisselingen, depressie en slapeloosheid. En daar valt natuurlijk ook iets voor te zeggen. Er is maar één manier om erachter te komen of het werkt: onderzoek doen en het uitproberen in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme