Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 7 juni 2015

Snelle beautytip: dit geeft meer volume aan je haar

Niks wat ons vrouwen zo ontevreden kan maken als een slecht of ingedut kapsel. Eh hallo, het is toch ons meest duidelijke visitekaartje? Vaak het grootste probleem: gebrek aan volume. En aangezien we niet 24/7 een haarstylist tot onze beschikking hebben (vinden wij ook gek), zullen we de klus zelf moeten klaren. En dat kan met slechts drie spray’tjes…

Met deze drie producten kun je elk kapsel een snelle volumeboost geven. Tijdelijk, dat dan weer wel. Sorry dames, we kunnen niet toveren.

Thickening spray

Het kan je haar helaas niet écht dikker maken -we moeten realistisch blijven- maar dat lijkt dus wel zo. En dat stemt ons ook al gerust. Het is vooral een handig product voor vrouwen met glad en fijn haar die graag een ruwere textuur willen of een beachlook nastreven. Het is je 112-compagnon voor een onverwachte avond uit of voor speciale gelegenheden, dus doe er slim aan altijd een flesje mee te nemen in je tas.

1. Bumble&Bumble Thickening spray €29,90
2. Keune Thickening cream €13,15
3. Originals&Minerals Atonic €24

Je beachlook is een feit. Stranddag in de planning. Zo schiet je onvergetelijke strandfoto’s!

Droogshampoo

Het is geen geheim dat droogshampoo voor veel kappers een wondermiddel is. Gelijk hebben ze, want het lost veel van onze haarproblemen in één klap op. Te beginnen bij het feit dat je het dus op droog haar kunt gebruiken, wat je veel extra wasbeurten scheelt. En het helpt tegen vettige lokken (het absorbeert olie en resten van haarproducten), geeft meer textuur waardoor het dus beter handelbaar is én het geeft meer volume. Hoe handig! Lieten de eerste varianten een paar jaar geleden nog een wittige waas achter, de nieuwste producten zijn er stukken beter op geworden. Spuit een klein beetje bovenop je hoofd rondom de wortels van je haar en kneed je haar vervolgens zachtjes met je handen voor een liftend effect.

1. Toni&Guy €11,99
2. John Frieda €8,99
3. Schwarzkopf €3,99

Dry texturizing spray

Nog een product dat je heel makkelijk op droog haar kunt aanbrengen zonder aan resultaat in te boeten. Het geeft je haar meer body (lekkere kapperstaal), volume en je creëert er makkelijk die jaloersmakende coupe mee die we vaak spotten bij topmodellen off-duty zoals Kate Moss. En als je geluk hebt, ruikt je haar vervolgens ook nog naar zwoele zomeravonden (Balmain!).

1. Shu Uemura Texture wave €31
2. Balmain Texturizing salt spray v.a. €16,95
3. Sebastian Texture maker v.a. €20

Over kapsels gesproken… Dit zijn de ergste kinderkapsels OOIT >

Reageer op artikel:
Snelle beautytip: dit geeft meer volume aan je haar
Sluiten