Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 4 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Lekker voor je portemonnee: lease de uitzet voor je kind bij elkaar

Leasen is helemaal van deze tijd. Je kunt natuurlijk de complete garderobe van je kind kopen, maar je kunt het ook lenen. En dat scheelt niet alleen geld en ruimte, maar is ook nog eens hartstikke duurzaam. Een win-win situatie wat ons betreft en dus vertellen we je graag hoe en wat.

Want eerlijk is eerlijk: eens in de zoveel tijd nieuwe kleding voor je kroost krijgen en ondertussen een steentje bijdragen aan het milieu klinkt toch als muziek in de oren.

Leasen maar

Als moeder weet je maar al te goed hoe snel je kind uit zijn of haar kleding groeit. Heb je net een unieke romper gescoord, is je baby al een peuter. En heb je net die kekke kinderwagen aangeschaft, loopt je koter alweer rond te huppelen. Kortom, in een paar jaar tijd rats je er behoorlijk wat producten doorheen die je niet eens zolang gebruikt. Dat kan anders, dachten al heel wat duurzame merken.

Duurzaamheid

Leasen is het antwoord op het overschot aan kleding en kinderwagens. Neem een romper: daar is je kind zo uitgegroeid en vervolgens stal je ’t pakje gewoon op zolder. Ondertussen draait de kledingindustrie overuren voor het maken van nóg meer rompers en krijgt het klimaat een flinke klap van de molen.

En in plaats van dat je de rompers dan wegstopt in dozen, kun je ze natuurlijk ook weer teruggeven aan het kledingmerk en er iemand anders blij mee maken. Zo voorzie je andere moeders van prachtige kledingstukken en producten voor hun kind en scheelt het jou een hoop ruimte.

Maar hoe dan?

Twee vliegen in een klap dus, maar dan is de vraag natuurlijk: hoe en waar kan ik leasen? Nederland kent al verschillende duurzame merken die werken met een zogeheten abonnement op kinderkleding en/of kinderuitzet. Voor een bepaald bedrag per maand leen je dan een product dat je vervolgens weer inlevert als je ’t niet meer nodig hebt. Hieronder delen we wat merken waar je op een duurzame manier de uitzet van je kind bij elkaar koopt, eh leent.

Van kinderkleding

Bij merken als Gray Label en Hulaahoop vind je kleding voor kinderen van nul tot twee jaar. Voor een bepaald bedrag per maand kun je verschillende kledingstukken voor je kind uitkiezen die je – als je zoon of dochter alweer een maatje verder is – kunt inleveren. Je kunt ’t proces net zo vaak herhalen totdat je kind de twee jaar is gepasseerd.

Tot kinderwagen

Naast het hebben van de nodige kleding en accessoires voor je kroost, is een goede kinderwagen of box ook geen overbodige luxe. Want een box huren en ‘m gelijk de deur uitsturen zodra die niet meer nodig is, scheelt een hoop ruimte. Bij Baby Exchangerie kun je voor een paar tientjes per maand al een box of kinderwagen aanschaffen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Lekker voor je portemonnee: lease de uitzet voor je kind bij elkaar
Sluiten