Yara Mens
Yara Mens Mind 4 mrt 2015

Leef in het hier en nu!

We zijn allemaal geneigd om teveel in de toekomst óf het verleden te denken. ‘Als ik later zoveel jaar ben, dan begint het leven pas echt…’ of ‘Shit, waarom heb ik destijds toen die keuze gemaakt?’ Uiteindelijk heeft het weinig zin om je nog druk te maken over het verleden én is het zonde om nu niet optimaal te genieten omdat je denkt dat later alles beter is. Famme geeft je 5 tips hoe je ervoor kan zorgen dat je meer leeft in het hier en nu!

1. Zoek interactie, en probeer eens écht te luisteren

We zijn geneigd in een gesprek altijd te bedenken wat we als volgende gaan zeggen. Daardoor luisteren we niet écht naar elkaar. Wat helpt om niet ‘afgeleid’ te raken, is om je gesprekspartner aan te kijken. Dus tussendoor geen blik op je telefoon en niet stiekem kijken naar dat ruziënde stel naast jullie. Op die manier ontstaat er tussen jullie veel meer interactie, en zullen jullie automatisch ook beter naar elkaar luisteren.

2. Vermijd teveel social-mediagebruik

Ja, social media is leuk maar het ‘echte’ leven is nog veel leuker. Als je óveral foto’s van maakt om op Facebook te plaatsen, geniet je veel minder van het moment zelf. Doordat je contstant met je telefoon bezig bent, zie je veel minder wat er om je heen gebeurt.

3. Ga op vakantie of boek een wellness-arrangement

Een vakantie is het ideale moment om even te ontsnappen van de dagelijkse stress. Bovendien geeft het je tijd om closer te worden met je mede vakantieganger(s). Je hebt meer tijd voor elkaar en deelt nieuwe dingen met elkaar. Let op: ook hiervoor geldt dat je in deze vakantie beter geen gebruik van social media kunt maken. Je kunt het thuisfront wel jaloers maken met prachtige foto’s van het mooie strand, maar je kunt veel beter zelf genieten van dat mooie strand!

4. Schrijf de leuke dingen op

Schrijf elke dag kort wat dingetjes op die je leuk vond aan je dag. Natuurlijk heb je ook wel eens mindere dagen, maar er is élke dag echt wel iets waarvoor je dankbaar bent. Door deze dingen op te schrijven, focus je je elke dag op de leuke dingen en word je een dankbaar mens.

5. Geen spijt, maar actie

Spijt dat je nooit een andere taal hebt geleerd? Neem een talencursus! Denk je nog altijd aan die ene man die je ooit hebt laten zitten en waar je nu enorm veel spijt van hebt? Zoek hem op! Ofwel: blijf niet hangen in spijt of schuldgevoelens, maar los ze op. Kun je ze niet oplossen, probeer dan los te laten. Op deze manier blijven we niet hangen in het verleden en kunnen we ons richten op de toekomst!

Merk jij ook wel eens dat je teveel bezig bent met het verleden of de toekomst om écht te genieten van het hier en nu? Laat het ons weten!

Met deze 25 levenslessen kunnen we vandaag nog beginnen!

Reageer op artikel:
Leef in het hier en nu!
Sluiten