Renée
Renée Relatie 14 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Als jij en je partner dít leeftijdsverschil hebben blijven jullie het langst bij elkaar

Liefde kent geen grenzen, dus ook niet als het om leeftijd gaat. Toch blijkt uit onderzoek dat je pas echt de jackpot hebt gewonnen als je een bepaald leeftijdsverschil hebt.

Vroeger – je weet wel, toen jongens nog niet volwassen waren en meisjes al bijna wel – werd er veel gesproken over dat mannen een stuk later volwassen zijn dan vrouwen. ‘Ja hij is echt nog een klein kind, ik val alleen op jongens die van school af zijn. Die zijn tenminste al volwassen’ zeiden de meiden van veertien op de middelbare school…

Maar hadden die liefdes ook echt een kans van slagen?

Nou waren die leeftijdsverschillen nog niet zo enorm als ze toen misschien overkwamen. In het volwassen leven is een verschil van zo’n vijf jaar erg normaal. Maar hoe zit het als jij en je partner twintig jaar schelen?

Leeftijdsverschil partner

Als je het onderzoek van Emory University mag geloven is de kans op een succesvolle relatie groter als het leeftijdsverschil tussen jou en je partner kleiner is. Maar hoe klein is klein? Nou, houd dan ongeveer een jaar aan. Dan is de kans op een breuk schijnbaar drie procent.

Grote kans op breuk

Hoe meer leeftijdsverschil er is, hoe groter de kans dat de relatie op niets uitloopt. Vooral als je twintig jaar scheelt zou je, als je puur op de statistieken afgaat, het niet eens hoeven proberen. Dan is de kans 95 procent dat jullie het niet overleven. Bij tien jaar is dat 39 procent en bij vijf jaar achttien procent.

Natuurlijk betekent het niet dat als er veel leeftijdsverschil is de relatie geen kans van slagen heeft. Zo lang jullie echt gelukkig zijn en op één lijn zitten, zou leeftijd geen grote rol moeten spelen en kun je de percentages voor nu even vergeten.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Als jij en je partner dít leeftijdsverschil hebben blijven jullie het langst bij elkaar
Sluiten