Renée
Renée Relatie 9 mrt 2018

Als jij en je partner dít leeftijdsverschil hebben blijven jullie het langst bij elkaar

Liefde kent geen grenzen, dus ook niet als het om leeftijd gaat. Toch blijkt uit onderzoek dat je pas echt de jackpot hebt gewonnen als je een bepaald leeftijdsverschil hebt. Hint: scheel je toevallig twintig jaar met je partner? Dan hebben we slecht nieuws.

Leeftijdsverschil partner

Als je het onderzoek van Emory University mag geloven is de kans op een succesvolle relatie groter als het leeftijdsverschil tussen jou en je partner kleiner is. Maar hoe klein is klein? Nou, houd dan ongeveer een jaar aan. Dan is de kans op een breuk schijnbaar drie procent.

Grote kans op breuk

Hoe meer leeftijdsverschil er is, hoe groter de kans dat de relatie op niets uitloopt. Vooral als je twintig jaar scheelt zou je, als je puur op de statistieken afgaat, het niet eens hoeven proberen. Dan is de kans 95 procent dat jullie het niet overleven. Bij tien jaar is dat 39 procent en bij vijf jaar achttien procent.

Natuurlijk betekent het niet dat als er veel leeftijdsverschil is de relatie geen kans van slagen heeft. Zo lang jullie echt gelukkig zijn en op één lijn zitten, zou leeftijd geen grote rol moeten spelen en kun je de percentages voor nu even vergeten.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Als jij en je partner dít leeftijdsverschil hebben blijven jullie het langst bij elkaar
Sluiten