Lees je favoriete schrijver als eerste

Wat een sneak preview leesclub is? Je ontvangt een nieuw boek een maand voordat het in de winkel ligt (als drukproef of een stapel A4’tjes). Je leest het boek en gaat vervolgens op een intieme locatie in gesprek met de schrijver. Na afloop ontvang je het echte boek. De sneak preview leesclub is een aanrader, als je het ons vraagt.

Een paar maanden geleden hoorde ik voor het eerst van deze leuke leesclubs toen ik op mijn Facebook timeline zag dat een vriend naar het Murakami Festival ging. Een groot uitgevallen sneak preview leesclub rondom mijn favoriete schrijver! Daar moest ik ook heen. Ik ging op onderzoek uit en zag dat je bij Das Magazin de nieuwe Murakami De Kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren een maand voor de release thuis kreeg. Zo’n 500 man kon zich aanmelden. Na een maand kwam je samen in kleine leesgroepjes of een plenaire zaal in Amsterdam om het boek te bespreken. Met een borrel als afsluiting.

Sneak preview leesclub
Ik weet: sneak peek leesclubs bestaan al even, maar we tippen het toch maar even. Zelf ook eens meedoen? Hieronder twee van Das Magazin waar je de komende tijd naartoe kunt. Enige nadeel is wel dat je er even voor naar Amsterdam moet afreizen.

Dieven van vuur – Ivo Victoria

In Dieven van vuur brengt Ivo Victoria het onstuimige relaas van drie vrienden die hun weg proberen te vinden in de hippe Antwerpse scene van de jaren negentig. Ook de grimmige jaren tachtig passeren de revue, en de rise and fall van de piratenzender Radio Annick. De heimwee naar glorierijke tijden, naar de plekken, mensen en verhalen die voorgoed weg zijn, doet Dieven van vuur uitgroeien tot een grootse generatieroman die voor iedereen herkenbaar is.
Leesclub: 24 maart in Amsterdam

Teipei – Tao Lin

Tao Lin vertelt hierin het verhaal van de jonge schrijver Paul, die op zoek is naar houvast in een wereld die steeds minder zekerheden biedt. Paul woont in Brooklyn en brengt zijn tijd grotendeels door met het checken van Facebook, Twitter, Tumblr en Gmail. Hij doorbreekt de sleur door zich met volle overgave te storten op drugs, feesten en reizen naar Taiwan, waar zijn ouders wonen. Kort nadat hij via internet zijn vriendin Erin ontmoet, trouwt hij gedrogeerd met haar in Las Vegas. Het feesten gaat onverminderd door, net als zijn zoektocht naar redenen voor zijn bestaan.
Leesclub: 9 april is de Amerikaanse Taiwanees in Amsterdam

Reageer op artikel:
Lees je favoriete schrijver als eerste
Sluiten