Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 11 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Legitiem slapen tijdens je yogaklasje? Slaapyoga is het nieuwe ding

Het is de nachtmerrie van iedere yogi die meedoet aan groepslessen: tijdens de rustgevende oefeningen in slaap vallen. Het wordt tijdens de les wel aangemoedigd, maar je bent echt niet van plan met iedereen om je heen te liggen snurken. Nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken, want bij slaapyoga is dat juist de bedoeling!

Wat zeg je nou? Ja echt! Het is een traditionele Oosterse methode en wordt ook wel Yoga Nidra genoemd.

Slaapyoga

Je kunt het vergelijken met het moment dat je in de auto, trein of bus zit, dood op bent, maar nét niet in slaap valt. Je bent half aan het knikkebollen en half aan het proberen in slaap te vallen. Als je je bestemming bereikt hebt voel je je toch verrassend uitgerust, zonder dat je echt geslapen hebt. En dat is precies wat je met slaapyoga ook doet.

Die korte periode van rust (ongeveer tien minuten) zorgt ervoor dat je spanningen los laat en voelen je lijf en je hoofd weer als nieuw.

Deze oeroude methode is door schrijver Fidessa docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen in een nieuw modern jasje gegoten. Het boek Slaapyoga ligt 15 september met bijpassende CD met muziek in de winkels.

Deze fitte en lenige vrouwen trokken ook tijdens het derde trimester hun yoga kleren aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Legitiem slapen tijdens je yogaklasje? Slaapyoga is het nieuwe ding
Sluiten