Alrik de Jong
Alrik de Jong Kinderen 14 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe LEGO x IKEA collectie vormt brug tussen volwassenen en kinderen

In 2018 kondigden LEGO en IKEA al aan de krachten te bundelen. Nu zien we in Duitsland voor het eerst hoe de BYGGLEK-collectie eruit ziet. En we kunnen je vertellen: de collectie is geweldig.

De nieuwe collectie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en moet een brug vormen tussen de interieurvoorkeuren van beiden. De collectie is gelekt, dankzij een onoplettende medewerker van IKEA in Duitsland.

LEGO x IKEA

Kinderen zien het liefst een huis vol speelgoed dat nooit wordt opgeruimd, ouders het tegenovergestelde. Dat bracht de Deense en Zweedse megabedrijven bij elkaar. “Ouders willen opruimen, kinderen niet. Want opruimen betekent het einde van de speeltijd én het bouwwerk. Wij dachten: wat nou als we van die waargenomen rotzooi iets moois kunnen maken?”, aldus Rasmus Buch Løgstrup, ontwerper bij LEGO Group.

Daar kwam de buurman uit Zweden om de hoek kijken. “We weten dat kinderen het verhaal voortzetten in hun gedachten nadat ze gestopt zijn met spelen. Zo ontstond de collectie BYGGLEK, waarmee opruimen en spelen samenvloeien”, zegt Andreas Fredriksson, ontwerper bij IKEA. De collectie bestaat uit verschillende opbergsystemen, waarop ook gebouwd kan worden.

Eerste foto’s van de BYGGLEK-collectie

Officieel is de BYGGLEK-collectie van LEGO x IKEA nog niet uit, maar een filiaal in Duitsland heeft de collectie per ongeluk te vroeg in de winkel gelegd. In de onderstaande Instagram-post van Promo Bricks swipe je door de eerste foto’s.

De collectie van LEGO x IKEA bestaat, tot zover bekend, uit de onderstaande opbergsystemen.

  • BYGGLEK: 35 x 26 x 12 cm – €14,99
  • BYGGLEK middel: 26 x 18 x 12 cm – €12,99
  • BYGGLEK (1x) 17 x 6 cm – (2x) 13 x 6 cm – €9,99
  • BYGGLEK LEGO x IKEA 40357 Brick Box (201 onderdelen) – €14,99

Dit artikel verscheen eerder bij Manners.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme