Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 20 dec 2017

Als jij druk bent met kerst bouwt je kind kerstfiguren met zijn Lego voorraad

Wat doe je met de kinderen als je in de volle drukte bent van alle kerstvoorbereidingen. Het kerstdiner op school, kerst thuis, inkopen doen en nog je werk afronden voordat je vrij bent… ‘Mahamm, ik verveel me.’ Famme tipt de leukste kerstige bezigheidstherapieën om in de sfeer te komen en alles met spullen die je al in huis hebt. Vandaag: Zo bouw je een Lego rendier met je eigen Lego voorraad.

Kinderen zijn op zich heel gemakkelijk ‘af te leiden’ of aan het spelen te krijgen, maar je moet ze wel even op weg helpen. Goed, als jij in de keuken bezig bent met de stokbroden/worstjes/kaas/groenten/toetjes (kruis aan welke jij moet maken) voor het kinder kerstdiner deze dagen, kan je kind mooi aan de keukentafel spelen.

Lego rendier maken

Print deze infographic uit, pak de Lego voorraad erbij en laat hem of haar een aantal rendieren maken. Leuk om te presenteren als aankleding voor de kerstdiner tafel of verstopt tussen de broodje met kruidenboter. Alleen de witte oortjes zitten er misschien niet tussen, maar dat lost je kind vast creatief op met een alternatief.

Lego Kerstman

En als ze daar klaar mee zijn kunnen ze meteen door om er een Kerstman bij te maken.

LEES OOK: Deze kerstkapsels voor je dochter zijn echt te gek om te maken. En er zitten hele makkelijke bij!

Reageer op artikel:
Als jij druk bent met kerst bouwt je kind kerstfiguren met zijn Lego voorraad
Sluiten