Fleur Broeders
Fleur Broeders Gezondheid 12 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

That time of the month? Zó lek je minder snel door tijdens je menstruatie

Soms komt er online iets voorbij wat zó logisch is, dat je je niet meer kan voorstellen dat je ooit zonder deze nieuw vergaarde kennis hebt kunnen leven. Zo ook deze niet-meer-doorlekken-tijdens-je-menstruatie-tip! Doorlekken is met deze truc verleden tijd.

Laatst hadden we nog goed nieuws voor de menstruerenden in Spanje; zij krijgen nu de mogelijkheid om menstruatieverlof te nemen in het geval van hevige klachten.

Doorlekken is verleden tijd

Nu een gouden tip voor wie die de voorkeur geeft aan maandverband. En die tip, die komt van TikTok. Alice Williams laat in haar video zien hoe doorlekken voorkomen kan worden. Dat doet ze in twee simpele stappen:

  • Plaats het maandverband op de plek waar je deze normaal plaatst
  • Achter deze maandverband plaats je nog een maandverband, alleen dit keer horizontaal

Huh, waarom dan? Op deze manier is de achterkant van je onderbroek nog beter beschermd. Doorlekken is daardoor geen optie meer. Wat een life hack.

De volledige video en demonstratie zie je hieronder:

https://www.tiktok.com/@alicewillliams/video/7079982813763718401?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2F&referer_video_id=7079982813763718401&refer=embed

Ander alternatief

Geen zin in dit puzzelwerkje met je maandverband? En vind je tampons eigenlijk ook niks? Dan kan je altijd nog kiezen voor menstruatie-ondergoed. Het ziet er normaal uit, maar de gebruikte materialen zorgen ervoor dat de vloeistof wordt geabsorbeerd.

Wij raden je het menstruatie ondergoed aan. Deze nemen net zo veel op als 3 (!) medium tampons. Wow! Het ondergoed kan je op elk moment van de dag dragen en je zult ook niet doorlekken. Mooi, want een lek-vrije jij is een blije jij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
That time of the month? Zó lek je minder snel door tijdens je menstruatie
Sluiten