Lekker naar de tandarts! Deze gekke dingen voelen voor moeders als vakantie

Jahaaa, we zijn allemaal stapelgek op onze kinderen. Onvoorwaardelijke liefde, enzovoorts enzovoorts. Maar soms is het best fijn, een momentje voor jezelf. Al is het maar bij het vriesvak in de supermarkt.

Schoolziek

Ik zie mezelf nog zo zitten, daar op het terras met een colaatje. Ik voelde me schuldig, alsof ik elk moment ‘betrapt’ kon worden. Als een schoolzieke puber die stiekem de stad is ingegaan. Wat was er aan de hand? Welnu, mijn dochtertje was toen slechts twee maanden oud. Het waren heftige tijden met gebroken nachten en veel gehuil (verborgen reflux en koemelkallergie, zo bleek achteraf). En temidden van dat tumult had ik zomaar ineens een afspraak, buiten de deur.

Eindelijk rust

Ik moest namelijk bij de dermatoloog een moedervlekje weg laten halen. Deze dermatoloog zat in een welness-center. Na mijn afspraak overwoog ik even om dan maar meteen een massage te boeken, maar dat idee liet ik varen wegens te tijdrovend. Maar wat ik wel deed, was niet meteen naar huis spoeden maar éven een momentje voor mezelf nemen op het terras. Wat was het fijn! De rust! De stilte! Even ongestoord gluren op Facebook! Ik had best opgezien tegen de weliswaar onder plaatselijke verdoving uitgevoerde ingreep, maar dit maakte alles goed.

Lezen in de wachtruimte

Daarna gebeurde het vaker dat ik van de nood een deugd maakte. Van de gekste dingen kon ik ineens ‘genieten’ omdat even verlost was van mijn zorgtaken. Boodschappen doen zonder jengelende peuter? Heerlijk, ik ben ineens uren zoet bij de groente en fruit. Oren uitspuiten bij de huisarts? Ik hoop dat ik als laatste aan de beurt ben zodat ik ongestoord in de wachtruimte tijdschriften kan lezen.

Welverdiende break

Ik ben niet de enige moeder die gekke dingen aangrijpt voor een welverdiende break. Onlangs plaatste Ilana Wiles, blogger van Mommy Shorts, een foto van een moeder die geniet van een kop koffie, terwijl haar kind in de auto ligt te slapen. Het bericht werd massaal geliked.

Vervolgens vroeg Ilana aan andere moeders wat zij als vakantie-momenten zien. Het leverde hilarische reacties van haar volgers op. Zoals deze 10 situaties:

1.

‘Ik heb ooit oprecht van elke minuut van mijn wortelkanaalbehandeling genoten’ – Courtney

2.

‘Ik ging in m’n eentje melk en cornflakes kopen. Het was magisch.’ – Rachel

3.

‘Bloed doneren is mijn mini-vakantie. De rust, gratis koekjes en sap en mensen die voor je zorgen.’ – Rofloxley

4.

‘Soms ga ik voor een break een stukje rondrijden met mijn kinderen. Ze zitten dan in autozitjes en kunnen elkaar niet aanraken of vechten.’ – Meghan

5.

‘Na een maaginfectie was ik uitgedroogd en werd ik een halve dag opgenomen in het ziekenhuis. Ik keek tv, at vla, deed een dutje… Ik zou het zo weer doen.’ – Tiffany

6.

‘Ik moest bij de garage twee uur wachten omdat mijn olie ververst moest worden en de banden werden nagekeken. Het was heerlijk.’ – Alison

7.

‘Bij de tandarts viel ik een keer in slaap nadat mijn gebit door de assistente was gereinigd en ik nog moest wachten op de laatste controle door de tandarts. Ze lieten me veertig minuten slapen omdat ze vonden dat ik er moe uitzag. Mijn jongens waren destijds vijf en twee jaar oud.’ – Crystal

8.

‘Ik stond bij de drogist in de rij toen er bij de klant voor mij onduidelijkheid was over de prijs van een product, dus dit moest gecheckt worden. Zowel de klant als de kassière bleef zich verontschuldigen aan mij, tot ik zei dat mijn man alleen thuis was met de kinderen en dat alle ze tijd mochten nemen die ze nodig hadden.’ – Donna

9.

‘Laatst stond ik een uur langer dan gewoonlijk in de file. Alleen. Koffie. Radio. Het was fijn!’ – Brooke

10.

‘Wij wonen in een klein dorp, en ik ging even tanken en een pak melk halen bij het tankstation, drie minuten van mijn huis. Mijn man zegt dat ik er bijna een uur over gedaan heb.’ – Cassidy

Nog meer lachen? Het volledige lijstje lees je hier.

Omdat we allemaal hartstikke knettergek zijn: dit is waarom moeders het zo lastig vinden om tijd voor zichzelf te nemen

Reageer op artikel:
Lekker naar de tandarts! Deze gekke dingen voelen voor moeders als vakantie
Sluiten