Sophie Nortier
Sophie Nortier | LinkedIn Kids 20 nov 2019

Lekker voor de kids! #6 Courgetti & meatballs

Elke week delen we een nieuw recept met je dat super geschikt is voor kids. Zo stouw je zelf bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een pizza recept van Culy redacteur Winnie Verswijvel: Courgetti met gehaktballen!

Hebben jouw kids al moeten lachen bij de spaghetti-scene van Lady en de Vagebond? Dan kun je ze zeker verleiden met dit heerlijke recept; courgetti met gehaktballen! Ja, je leest het goed: cougetti, niet spaghetti. Voor wie dit nog een wereldvreemde term is; courgetti is spaghetti gemaakt van courgetten.

Courgetti

Je kunt courgetti zelf maken, maar je kunt het ook in steeds meer supermarkten kopen. Het ligt dan meestal in de koeling bij de verse pasta. Wil je het zelf maken, dan heb je een Spirelli nodig.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:
500 gram gehakt (rund of half om half)
400 gram courgetti
400 gram passata (tomatensaus)
2 uien
4 tenen knoflook
1 eetlepel gedroogde dille
2 takjes rozemarijn
Verse basilicum
Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
2 eetlepels Olijfolie
Zeezout en zwarte peper

Bereiding Courgetti met gehakballen

Of je de cougetti nou zelf hebt gemaakt of niet, de bereiding is hetzelfde. Courgetten zijn nogal vochtig, dus het is belangrijk dat je eerst het vocht eruit onttrekt. Leg de courgetti daarvoor in een vergiet en bestrooi het met een halve theelepel zout. Meng het goed, zodat alles bedekt is. Doe je dit niet? Dan loop je kans dat je saus te waterig wordt.

Hak vervolgens de uien en de knoflook fijn en doe de helft van beide in een grote schaal, samen met het gehakt. Voeg de dille en wat zout en peper naar smaak toe. Kneed alles goed door elkaar en maak er vier evengrote gehaktballen van.

Verhit de olijfolie in de pan op middelhoog vuur en leg de gehaktballen erin wanneer de olie heet genoeg is. Dit kun je testen door een klein stukje gehakt in de olie te doen. Wanneer het goed sist, kunnen ze erin. Bak de gehaktballen, tot ze rondom bruin zijn (let op; ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn!). Schep ze uit de pan en leg ze op een bordje.

Zet het vuur van de gehaktballenpan weer laag en doe de andere helft van de ui en knoflook erin. Bak dit zacht gedurende vijf minuten. Schenk dan de tomatensaus erbij en breng het zachtjes aan de kook. Leg de gehaktballen weer in de pan met tomatensaus en laat ze nog acht minuten doorgaren.

Voor de courgetti zet je in te tussentijd zet je een volle waterkoker aan. Als het water gekookt is, giet je boven de wasbak de volledige inhoud over de courgetti in het vergiet. Laat goed uitlekken.

Verdeel de courgetti over de borden, of maak alles op in één grote schaal, in Lady en de Vagebond-stijl. Schep de gehaktballen en tomatensaus over de courgetti en bestrooi met basilicum en de Parmezaanse kaas. Et voilá!

Lees ook:

Culy

Reageer op artikel:
Lekker voor de kids! #6 Courgetti & meatballs
Sluiten