Deze frisse, lenteachtige cocktail is hét perfecte antikater middel! (+ recept)

De winterjassen liggen weer op zolder én hebben daarmee plaatsgemaakt voor de leukste tussenjasjes. Het zonnetje schijnt over ons kikkerlandje en massaal Nederland trekt daarom maar al te graag naar buiten. De terrassen zitten vol en de alcoholische versnaperingen verdwijnen – jazeker – als sneeuw voor de zon.

Met alle gevolgen van dien… Hoewel die ijskoude pilsjes en dat flesje Chardonnay gistermiddag een goed idee leek denk je daar nu heel anders over. Van een misselijk gevoel tot duizeligheid en knallende koppijn. Oeps… Gelukkig bestaat er een verfrissende cocktail die jouw kater klachten zal verminderen.

Lenteachtige cocktail

Ik ben dol op lenteachtige cocktails, vooral met een vleugje wodka. De zuivere, frisse smaak matcht goed samen met de verse kruiden, fruit en groenten van dit zonnige seizoen. Normaliter worden mojito’s bereid met rum, maar voor deze anti-kater cocktail gebruik je een vleugje wodka! Maar hét essentiële ingrediënt in deze cocktail is chlorofyl, oftewel bladgroen.

Bladgroen? Ja! Je eet het waarschijnlijk dagelijks, zonder dat je het doorhebt. Bladgroen geeft planten hun prachtige groene kleur én helpt een handje bij het ontgiften van je lichaam. Handig als je te diep in ‘t glaasje hebt gekeken, maar toch wil genieten van een alcoholische versnapering! Daarnaast geeft bladgroen jouw cocktail een frisse, verse, grasachtige smaak.

De heldere, zoete en zacht gepeperde smaak van basilicum past goed bij de lente. Voeg hier een vleugje munt en limoen aan toe en je haalt de lente wel heel letterlijk in huis!

LEES OOK: Trommel je vriendinnen op: Dit zijn de leukste cocktailbars in Rotterdam!

Het recept

Voor 1 cocktail neem je: 

  • 2 takjes verse munt
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1 eetlepel honing of agave
  • het sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels wodka
  • bruiswater
  • ijsblokjes
  • 1 druppel chlorofyl (verkrijgbaar bij natuurdrogisten)

Zo maak je de cocktail: 

Neem een long glass en meng hier met de achterkant van een houten lepel de munt, basilicum en honing in tot de bladeren geplet zijn. Voeg de limoensap, wodka en chlorofyl toe aan het glas en roer alles goed door elkaar. Top het drankje af met bruiswater en ijsklontjes en garneer de cocktail met limoen, basilicum en munt. Cheers! 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Mindbodygreen

Reageer op artikel:
Deze frisse, lenteachtige cocktail is hét perfecte antikater middel! (+ recept)
Sluiten