9 x wat je slaaphouding over je relatie zegt

Vraagje: hoe slaap jij samen met je partner? Liggen jullie knus lepeltje-lepeltje, of juist ieder aan z’n eigen kant van het bed? Hoe je samen in bed ligt, zegt heel veel over jullie relatie. Dit zijn de 9 bekendste slaaphoudingen van stellen met de betekenis.

Je kunt overdag je gevoel verbergen, maar als je slaapt zorgt je onderbewustzijn ervoor dat je automatisch in de positie komt te liggen die het beste bij je gevoel tegenover je partner past. Hebben jullie ruzie, of voel je je onbegrepen; grote kans dat je dan anders ligt, dan dat wanneer jullie net een geweldig romantische avond achter de rug hebben.

Wij hebben verschillende slaapposities op een rij gezet, met hun betekenis erbij.

1.

Dit is zonder meer de meest populaire slaappositie onder stellen. Zeker 18 procent van de koppels slaapt in deze houding. Het staat voor bescherming en comfort binnen de relatie.

2.

Een variatie op de traditionele spoon. Deze positie laat zien dat je elkaar helemaal vertrouwt, en het niet erg vindt om elkaar wat vrijheid te geven.

3.

Jawel, er bestaat nog een variant. De chasing spoon ziet eruit als een standaard spoon, maar is toch ietsje anders. Eén persoon is namelijk ietsje uit het midden van het bed geschoven, en de ander is gevolgd. Deze positie kan erop wijzen dat de ‘kleine lepel’ wat meer afstand zoekt in bed. Degene die volgt zou juist wat meer aandacht willen.

LEES OOK: Dit is wat er met je lichaam gebeurt na een nacht niet slapen

4.

Deze ‘ontrafelde knoop’ vinden wij een mooie. Net als bij loose spoon zijn koppels die in deze positie slapen al een tijd bij elkaar, en vertrouwen ze elkaar volledig. Ze starten in de knot (links) en eindigen uiteindelijk op zichzelf (rechts). De ultieme slaapcombinatie van intimiteit en zelfstandigheid.

5.

‘Rugkussers’ vallen in slaap met hun ruggen tegen elkaar. Jullie houden van contact, maar vinden je eigen plek ook erg belangrijk. Omdat jullie billen elkaar toch raken, zijn jullie toch seksueel verbonden. De ideale positie voor mensen die elkaar tot op het bot vertrouwen en weten wat ze aan elkaar hebben.

6.

Liberty-lovers slapen met hun ruggen naar elkaar toe, maar met de nodige ruimte ertussen. Als jullie in deze positie liggen betekent dat dat jullie relatie steady genoeg is om te weten dat jullie, ondanks dat jullie elkaar niet aanraken, toch verbonden zijn met elkaar. Jullie zijn close met elkaar, maar hoeven dat niet de hele dag te uiten in aanrakingen.

LEES OOK: Onderzoek bewijst: apart slapen heeft heel veel voordelen

7.

Slapen jullie als ‘dakpannen’? Dan zijn jullie lichamelijk heel close. Een van de twee slaapt op de rug, en dat is waarschijnlijk degene met het grootste ego. En dat is prima, want jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en zijn zelfverzekerd over jullie relatie.

8.

Deze positie is hét symbool van bescherming en vertrouwen. En passie! Ben je net verliefd? Dan is de kans groot dat jullie er vaak zo bij liggen tussen de lakens.

9.

Deze is echt weggelegd voor het meest prille liefdesgeluk. Het is een super intieme positie, die laat zien dat jullie niet genoeg kunnen krijgen van elkaar. De meeste stellen liggen er na een paar jaar samen ‘s nachts dan ook niet meer zo bij. Ach ja, lepeltje-lepeltje is ook heerlijk.

Slecht geslapen? 6 (bewezen) manieren om je energie te boosten

Bron illustraties: Chloe Bulpin voor Mind Body Green

Mind body Green

Reageer op artikel:
9 x wat je slaaphouding over je relatie zegt
Sluiten