Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 21 jun 2017

Leraar rekent antwoord op som fout, maar niemand snapt waarom

Rekenen blijf iets lastig, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Er gaat een foto het internet rond waarop zo’n ‘moeilijke’ som te zien is, inclusief het antwoord wat een kind erop gegeven heeft. De leraar in kwestie heeft een punt aftrek gegeven voor hoe de som is uitgerekend en het hele internet breekt zijn hoofd erover.

Fout gerekend

De foto is in 2015 geüpload op Reddit, maar is weer opgepakt door reagerende mensen die zich afvragen waarom de uitwerking van de som fout is gerekend.

Het betreft een som uit de Common Core math methode, een methode die ervoor zorgt dat kinderen eerder beginnen met hoofdrekenen en daar zelf handige maniertjes voor vinden.

Eenvoudige som

Het grappige is dat het ook nog eens om een doodeenvoudige som is, namelijk 5 x 3. Het kind dat ‘m moest oplossen schreef als uitleg ‘5 + 5 + 5 = 15’. De reactie van de docent? Een minpunt, omdat het eigenlijk 3 + 3 + 3 + 3 + 3 = 15 had moeten zijn. Vijf groepjes van drie.

LEES OOK: Onderzoek: een schoolweek van vier dagen is beter voor je kind

Punt aftrek

Het wordt nog gekker bij de tweede opdracht, waar gevraagd wordt om 4 x 6 op te lossen. Deze keer schreef de leerling zes rijen van vier enen onder elkaar, waarna de docent aangaf dat het vier rijen van zes enen had moeten zijn. Opnieuw kreeg de leerling een punt aftrek.

Math grading today…

De foto is al meer dan zeven miljoen (!) keer bekeken en uit de reacties blijkt dat de meeste mensen vinden dat de docent zelf even opnieuw naar school moet.

Zo slim: lerares gebruikt LEGO om haar leerlingen te leren rekenen

Reddit

Reageer op artikel:
Leraar rekent antwoord op som fout, maar niemand snapt waarom
Sluiten