Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 4 okt 2017

Lerarenstaking: dit zijn de leukste dingen om met je kinderen te doen

Op donderdag 5 oktober leggen leraren collectief een dag lang het werk neer. Terwijl de meesters en juffen staken voor een beter salaris en lagere werkdruk is vervelen niet nodig: door het hele land worden leuke dingen georganiseerd om met je kind te doen. Een veel activiteiten zijn ook nog eens gratis. 

Werk je toevallig bij ING? Dan is het de hele dag feest, want op 6 locaties van de bank mogen kinderen vandaag gewoon mee naar kantoor. Daar kunnen ze onder meer tafelvoetballen, circusworkshops volgen en gezellig knutselen. Minder mazzel met je werkgever? Dan is er vandaag alsnog genoeg te doen. Musea, pretparken en sportclubs springen massaal in op de lerarenstaking door de deuren op te gooien met leuke activiteiten. We hebben een paar van de leukste op een rijtje gezet.

1. Familiepretpark Koningin Juliana Toren

Heeft speciaal voor de staking personeel opgetrommeld om donderdag de deuren open te gooien voor ouders en kinderen. Het pretpark in Apeldoorn biedt meer dan 60 attracties en is vooral heel geschikt voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Ook amusementspark Tivoli in Berg en Dal bij Nijmegen gaat een extra dagen open met kaartjes tegen een gereduceerd tarief.

2. Aapjes kijken

Toch in de buurt van Apeldoorn? De Apenheul geeft donderdag korting op toegangskaartjes en verzorgt speciale rondleidingen voor scholieren.

3. Het Groninger Museum

Veel musea die toch al geopend zouden zijn, stemmen hun programma af op de staking. Het Groninger Museum bijvoorbeeld laat vandaag niet alleen kinderen, maar ook hun begeleiders gratis naar binnen.

4. Naar de bioscoop

De film Dikkertje Dap gaat over Dikkertje, dat bevriend is met Raf – een giraf. Als blijkt dat giraffen niet mee naar school mogen, bedenkt Dikkertje een plan om zijn beste vriend alsnog mee te krijgen. De vrolijke kinderfilm draait donderdag in onder meer Kinepolis Utrecht meerdere keren overdag. In sommige bioscopen laat je niet alleen je kind, maar ook je mobiele nummer achter. Kun jij werken. Of shoppen. En koffie drinken. Kijk maar…

5. Zelfportretten maken in het Stedelijk

Het Stedelijk Museum laat net als het Groninger Museum kinderen én ouders vandaag gratis naar binnen. Kunstenaars Natasja Boezem en Sarai van der Boel geven een workshop zelfportretten maken in de nieuwe entreehal.

6. Speurtocht in het Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum in Utrecht heeft op deze stakingsdag een gratis avontuurlijke tuinspeurtocht en een spannende skelettentour georganiseerd.

7. Gratis naar Museum de Speelklok

Om in Utrechtse contreien te blijven: Museum de Speelklok is vandaag ook gratis toegankelijk. Ieder uur is er een muzikale rondleiding en daarnaast kunnen kinderen meedoen met een speurtocht van orgelaapje Toon én zelf muziek componeren in de MuziekFabriek.

8. Theatervoorstelling Micha Wertheim

‘Kinderen moeten onder schooltijd stilzitten en hun mond houden!’ Als dat vanwege de landelijke lerarenstaking niet op school kan, dan moeten de kinderen maar naar De Kleine Komedie komen, vindt theatermaker Micha Wertheim. Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor zijn voorstelling De Hik.

Is het rotweer en heb je geen zin in een museum? Deze 10 dingen zijn leuk om lekker binnen te met de kinderen.

Reageer op artikel:
Lerarenstaking: dit zijn de leukste dingen om met je kinderen te doen
Sluiten