Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 25 aug 2016

Lerares: ‘Geen huiswerk dit jaar, maar breng je kind op tijd naar bed’

Het nieuwe schooljaar zit vol uitdagingen en nieuwe leerstof, maar om één ding hoeven de leerlingen van de Godley Elementary School in Texas zich niet druk te maken en dat is huiswerk. Als ze hun werk op school afmaken dan, tenminste.

Het idee kwam van lerares Brandy Young, die ondervond dat huiswerk geven in haar klas niet werkte. ‘Ik zal geen huiswerk geven dit schooljaar. In plaats daarvan vraag ik jullie om de avond te besteden aan een gezellig diner met het gezin, om wat te lezen en je kind op tijd op bed te leggen’, schreef ze in een brief die ze aan de ouders van haar leerlingen meegaf na een ouderavond.

Proberen is leren

‘Mijn leerlingen werken elke dag heel hard, en als ze naar huis gaan zijn daar genoeg andere dingen die ze kunnen leren. Niemand heeft er baat bij om ze naar huis te sturen met pen en papier’, verklaart de lerares. ‘Ik ben heel benieuwd of dit gaat werken. Daar kom je pas achter als je het probeert.’

Een ouder maakte een foto van het briefje en plaatste die op Facebook. De vele reacties eronder liegen er niet om: een super goed idee, zo vindt de meerderheid:

Goh, wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat de leerlingen het vast helemaal eens zijn met deze visie.
Wat vind jij van het experiment? Laat het ons weten op Facebook!

Fammes Thea schreef eerder een artikel over waarom huiswerk in de onderbouw verboden zou moeten worden >

Reageer op artikel:
Lerares: ‘Geen huiswerk dit jaar, maar breng je kind op tijd naar bed’
Sluiten