Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 1 dec 2016

Lerares maakt van dancehit krachtig ochtendritueel voor haar leerlingen

Bethany Humphrey inspireert leraren over de hele wereld om de dag positief te beginnen. Deze 27-jarige basisschoollerares in Nevada was het zó zat om haar groep 6 leerlingen continu de expliciete teksten van rapper Juju on That Beat te horen meezingen, dat ze besloot de tekst te veranderen.

Op Zac Hilfigerr en Zayion McCall’s hit die momenteel viraal gaat, maakte Bethany Humphrey een nieuwe tekst die goed aansluit bij haar vak als lerares. ‘Ok, we knuckin’ and buckin’ and ready to fight‘ (wat zoveel betekent als ‘willen vechten als iemand je beledigd’) is nu ‘OK, OK, let’s get ready to learn.’ Ze veranderde ook ‘you ugly‘ in ‘you smart‘.

Je leerlingen inspireren

Zo snel mogelijk

‘Sommige leerlingen rennen letterlijk naar school zodat ze op tijd zijn om het nummer mee te kunnen zingen’, vertelt Bethany aan TODAY. ‘Als ze het lokaal binnenlopen, leggen ze zo snel mogelijk hun spullen weg. Dankzij dit nummer starten we elke dag vol positieve energie en zijn mijn leerlingen klaar om te leren.’

LEES OOK: Zo slim! Lerares gebruikt LEGO om haar leerlingen te leren rekenen

LEES OOK: Lerares (60) is koningin van de dansvloer op Uptown Funk

Hype

Het was niet de eerste keer dat Bethany de tekst van een populair nummer veranderde om het vervolgens leerzamer te maken. Maar nadat ze een video plaatste van haar klas die haar versie van Juju on That Beat zong (begin november) ontketende zich een hype. Want Heather Finch, lerares op een school in Memphis, Tennessee, liet haar klas óók dansen op het nummer en plaatste een video hiervan op de Facebook-pagina van de school. Daar is de video inmiddels meer dan 6 miljoen keer bekeken. Inmiddels volgen leraren over de hele wereld dit voorbeeld en uploaden ze hun eigen video’s onder de hashtag #classroomjuju.

Ben jij lerares en ook geïnspireerd door dit initiatief? Wie weet kun je van een Nederlandse hit wel een leerzaam nummer maken dat ook viraal gaat. Laat je het ons weten als je ‘m online zet?

Nummers kunnen dus inspireren om te gaan leren, maar je kunt ze ook gebruiken om iemand in slaap te zingen. Deze Ieren doen dit met verve. Zij zingen een baby in de metro in slaap: cute!

Today.comFacebook.com

Reageer op artikel:
Lerares maakt van dancehit krachtig ochtendritueel voor haar leerlingen
Sluiten