Redactie
Redactie Kids 5 jul 2020

Loopschema: wanneer begint je kind met leren lopen?

Ontwikkeling vanaf 6 maanden

Na het eerste half jaar zal je baby proberen zich voort te bewegen. De Max Verstappertjes onder ons kruipen rond zes maanden al door de woonkamer. Maar de meeste baby’s zullen tussen de 6 en 9 maanden hun eerste kruipmoves gaan maken.

Meestal begint dit met een schuivende beweging. Dit kan trouwens op verschillende manieren. Sommige kinderen schuiven liggend op hun buik door het huis. Anderen kinderen doen dit op één knie of zittend op hun billen. Hoe je baby het doet, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat hij of zich zich overduidelijk voortbeweegt.

Wat jij kunt doen om te helpen

Begin op tijd met tummy time, oftewel het spelen met je kind terwijl het op zijn buik ligt. Het stimuleert de ontwikkeling van je baby en helpt bij een goede motoriek. Uiteindelijk zal je kindje zelfstandig kunnen kruipen en dat leidt uiteindelijk weer tot, jawel, lopen. Is je kindje nog niet toe aan buikschuiven dan kun je flink aan de slag met tummy time.

Hulpmiddelen

Een speelkleed kan helpen de interesse van je kleintje te wekken zodat hij of zij zich ergens naartoe wil bewegen. Ook een favoriete knuffel of een stuk speelgoed net ietsje verder leggen zodat je kind er niet bij kan, helpt het kruipen te stimuleren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Loopschema: wanneer begint je kind met leren lopen?
Sluiten