Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 28 mrt 2019

Je kind leren omgaan met geld: dit kun je doen per leeftijd

Vanaf 10 jaar

Rond de leeftijd van 10 jaar kan de aanschaf van een bankpas handig zijn. Het klinkt misschien wat vroeg, maar straks eenmaal op middelbare school zullen er veel dingen zijn wat alleen met een pinpas kan worden afgerekend. Het is dus belangrijk dat je kind dan al goed gewend is aan pinnen – en vooral ook weet hoe het allemaal veilig gebruikt kan worden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat kinderen vanaf 10 jaar de laatste jaren steeds meer zijn gaan pinnen, maar ook dat ze onveiliger om zijn gegaan met hun pincode. Des te belangrijker om als ouder je kind dus bij te brengen hoe dit allemaal veilig kan gebeuren.

Als je kind vanaf 10 jaar een eigen bankpas heeft, is het verstandig om meerdere keren samen te gaan pinnen. Doe dat bij geldautomaten, maar ook in winkels. Laat zien hoe je het geld het beste veilig kunt bewaren, en hoe je het intoetsen van de code afschermt. Contactloos betalen is ook vaak mogelijk, leg ook uit hoe dat werkt en dat er een risico aan verbonden zit: als iemand anders je pinpas heeft, heeft diegene dus geen code nodig om geld te pinnen.

Leg ook uit dat het niet slim is om een briefje met je pincode in je portemonnee te bewaren. Een goede tip kan zijn om een nieuw (bedacht) nummer toe te voegen aan de contactenlijst in je telefoon, waarvan de laatste vier cijfers je pincode zijn.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Je kind leren omgaan met geld: dit kun je doen per leeftijd
Sluiten