Thea Tijssen
Thea Tijssen Persoonlijk 21 juli 2016

Lesbische stellen hebben de meeste orgasmes: dit kunnen hetero’s van ze leren

Lesbische vrouwen hebben vaker een orgasme dan heteroseksuele vrouwen, tenminste al we een recent onderzoek van het AMC mogen geloven. Da’s op zich mooi voor de lesbo’s onder ons, maar wil dat niet iedereen? De vraag stellen, is ‘m in dit geval beantwoorden.

Eerst maar eens uitzoeken hoe dat komt, dat lesbische vrouwen vaker klaarkomen. De verklaringen hiervoor zijn vrij uiteenlopend. In het Parool-artikel over dit onderzoek staat: ‘Zo worden lesbische vrouwen door hun partner vaker clitoraal gestimuleerd dan heteroseksuele vrouwen. Clitorale stimulatie leidt vaker tot een hoogtepunt dan vaginale stimulatie met de penis.’ Niet een ontzettende eye-opener, maar er speelt meer mee: ‘Bovendien duren vrijpartijen tussen vrouw en vrouw gemiddeld langer dan vrijpartijen tussen man en vrouw: 55 minuten versus 35 minuten.’ Ook durven lesbische vrouwen hun seksuele wensen beter aan hun partner duidelijk te maken dan heteroseksuele vrouwen, wat de kans op een hoogtepunt vergroot. Vrouwen zijn effectiever en inventiever bij het bevredigen van een vrouw dan mannen, aldus het onderzoek.

Wat kunnen hetero’s nog meer leren van lesbische vrouwen, als het over seks gaat? Reden om eens uit te zoeken wat daar nog meer over geschreven is en wat we daarvan kunnen opsteken.

[STAP stap=”1″]

Maak van gemeenschap niet de hoofdact

Omdat er – in hun geval – geen penis is (of mannelijk ego) is seks met penetratie niet per se hét ding voor lesbische vrouwen.

[STAP stap=”2″]

Ben niet gehaast

Vrouwen weten dat vrouwen er langer over doen om tot een orgasme te komen dan mannen, dus ze zijn geduldiger en minder geneigd om de druk op te voeren op hun partner.

[STAP stap=”3″]

Niet lui zijn

Lesbische vrouwen onderscheiden zich doorgaans niet in de ‘gever’ en ‘nemer’, qua rollen in bed. Ze wisselen het veel meer af. Dan is de ene aan de beurt, dan de ander. Luie geliefden doen ‘t – dit zal je niet verbazen – overigens bij zowel homoseksuelen als hetero-stellen niet heel goed.

[STAP stap=”4″]

Stop met denken dat seks een begin, midden en einde heeft

Omdat vrouwen veel meer orgasmes in één seks-sessie kunnen hebben, is er geen duidelijk einde bij lesbische seks. Het kan zo lang duren als jullie er zin in hebben, met zoveel orgasmes als je wil.

[STAP stap=”5″]

Heb meer voorspel

Uit recent onderzoek blijkt dat mannen geen hekel aan voorspel hebben, maar toch bestaat het voorspel bij lesbische stellen meer uit zoenen, spelen en aaien. Wisten we wel, maar het kan geen kwaad om daar weer even aan herinnerd te worden.

Doe er je voordeel mee. Schuif dit stuk bij je man onder z’n neus of tag ‘m lekker hieronder. Vinden we leuk!

Dit heeft totaal niets met seks te maken, maar wat een prachtige foto’s van dit lesbische stel. Wow!

Dailymail.co.ukTumblr.com

Reageer op artikel:
Lesbische stellen hebben de meeste orgasmes: dit kunnen hetero’s van ze leren
Sluiten