Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 21 okt 2015

Let it go, let it go! 5 belangrijke lessen die je leert van loslaten

Loslaten is niet leuk. Want hoe kun je nu iets wat deel uitmaakte van je dagelijks leven nu zomaar laten gaan? Dat is ook niet makkelijk, maar stop met piekeren. Je kunt namelijk ook heel veel leren van loslaten en losgelaten worden. Lees maar even verder!

Neem hélemaal afstand

Dus niet soms, of even. Heeft iemand jou laten gaan? Zorg dan dat je voor langere tijd geen contact hebt. Als je dat nog wel hebt kan dat hoop geven en is de klap die je later in je gezicht krijgt alleen maar harder. Zelfde geldt voor als jij degene bent die wil loslaten.

Piekeren helpt niet

Deze is moeilijk, dat weten we. Maar waarom zoveel energie steken in de negatieve dingen als je ook aan positieve dingen kunt denken. Focus op de toekomst en de fijne dingen die je nog te wachten staan, dat is echt makkelijker dan je denkt!

Geloof in de timing van je leven

Klinkt heel zweverig allemaal, maar het gezegde ‘Alles gebeurt met een reden’ bestaat niet voor niks. Dat je nu afscheid moet nemen betekent misschien niet dat dit ook voor altijd zo zal zijn. Geef je over en wacht af wat het leven allemaal voor je in petto heeft!

Het is niet het einde van de wereld

Loslaten kan heel veel pijn doen, maar plaats het eens in een groter frame. Dan zul je zien dat het soms allemaal véél en veel erger kan. Tijd heelt alle wonden, zeggen ze. Het is niet het einde van de wereld.

Kijk vooruit

Gisteren is geschiedenis, daar kun je niks meer aan veranderen. Waar je wel nog alle zeggenschap over hebt is de dag van morgen. Focus je daar op, en wat meant to be is komt dus vanzelf weer goed.

Lees ook: 13 reminders voor wanneer alles tegenzit >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Let it go, let it go! 5 belangrijke lessen die je leert van loslaten
Sluiten