Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 23 dec 2018

Hier liegt 52% van de mensen over tegen familie tijdens de feestdagen

Als je een familiemens bent, kunnen de feestdagen je waarschijnlijk niet lang genoeg duren. Als je van je familie houdt, maar je non-stop op hun lip zitten best een uitdaging vindt, komt dit je waarschijnlijk maar al te bekend voor. 

Luchtbedden en slaapbankjes

Want mocht de familie nou heinde en verre wonen, dan is de kans groot dat ze er vanuit gaan dat het hele gezin zich op luchtbedden en slaapbankjes manoeuvreert om met Kerst gezellig te blijven logeren. Maar na een dag intensief samenzijn, heb je waarschijnlijk juist heel erg behoefte aan je even terugtrekken. Gewoon, op je bed liggen en apathisch naar je telefoon staren – al is het maar alleen omdat je dan heel even niet de sociaalste en gezelligste versie van jezelf hoeft te zijn.

Hotelkamer

Maar omdat het nogal lastig is dat te zeggen zonder schoonmoeders voor het zere been te schoppen, kun je als bezoekende partij om de lieve vrede te bewaren maar beter zelf een hotel regelen. Dan hoeft 52% van de mensen niet terug te vallen op een leugentje om bestwil over logeerpartijen. En blijft het nog lang vréééde op aarde.

En als je het gezellig wil houden… Dit spelletje kun je maar beter niet doen aan de kerstdis. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Readers Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hier liegt 52% van de mensen over tegen familie tijdens de feestdagen
Sluiten