Leuk of volslagen belachelijk? De foute kerstruientrend

Je ontkomt er dit jaar niet aan: de foute kersttrui. Voor kinderen ge-wel-dig. ‘Maar ik hoef toch niet óók?’, gruwelt Famme’s Marlies.

Mijn geliefde zucht nog steeds van verlichting dat ik me vorig jaar niet ook – net als half Nederland – in een onesie heb gehesen. En nu dient zich alweer het volgende lelijke kledingstuk aan: de oerlelijke kersttrui. En nee, ik doel niet op de semi-fashionable Noorse trui, maar gebreide kersttruien met rendieren en kerstmannen. Denk: Marc Darcy.

Afgelopen weekend bladerde ik door de HEMA-folder en ik zag mijn lief al bleek wegtrekken toen hij over mijn schouder meekeek. Kersttruien. Veel en lelijk. Bij de Postcodeloterij is het zelfs de inzet van het marketingcircus om je over te halen eindelijk mee te doen: ‘Stap in de op de PostcodeKanjer en ontvang een gratis Kanjer kersttrui t.w.v. 44,95!’ Zo ver is het dus al met die trend.

Prijzen winnen

Uiteraard is deze trend overgewaaid uit Amerika, al kunnen ze er in Engeland en Ierland ook wat van. In de VS is de sport om met een zo lelijk mogelijke trui aan de kerstdis te verschijnen, explosief gegroeid de afgelopen vijf jaar. Ook zijn er speciale ‘Lelijke kersttruienfeestjes’. Je kunt er zelfs prijzen mee winnen!

Voor je je laat meeslepen door deze trend: DENK NA! Je doet altijd zó je best er tof uit te zien. Waarom zou je je nu ineens gaan hullen in een zeldzaam lelijk stuk textiel? Iets waar je vroeger al niet dood in gevonden wilde worden en waarin je drie maten dikker lijkt? Wat bij kinderen schattig en aandoenlijk is, is dat bij volwassen vrouwen écht niet. Aandoénlijk – dat wil je als volwassen vrouw toch sowieso niet zijn? ‘Kinderlijk schattig’ is ook bepaald niet sexy als je 32 of ouder bent.

Wansmaak Woensdag

Eén ding. Als je onze wijze raad in de wind slaat en er tóch voor gaat, kies dan geen halfslachtig exemplaar. Ga uit je dak en neem een totaal krankzinnige trui met Led-verlichting, kerstballen, flikkende rendierneuzen en halve kerstbomen erop. Díe hebben nog humor. Voor één avondje en met een kittig rokje eronder. Alleen op Wansmaak Woensdag mag het 😉

Kijk jij al uit naar het eerste Foute Kerstruienfeestje of gruw je ook van deze trend? Praat mee op Facebook!

Hier lees je hoe je smashing op decemberfeestjes verschijnt >

Reageer op artikel:
Leuk of volslagen belachelijk? De foute kerstruientrend
Sluiten