Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 14 feb 2016

Leuk onderzoekje: zo dans je als vrouw het aantrekkelijkst voor mannen

Maak je niet langer druk dat je chaotisch danst, want onderzoekers van de universiteit van Newcastle zijn eruit. Hoe asymmetrischer je danst, hoe aantrekkelijker het is om naar te kijken.

Beweeg zo ritmisch mogelijk met je heupen, beweeg je armen en bovenbenen op een verschillende manier van elkaar, zwaai met je armen, spring er desnoods bij, en de ultieme dans is geboren. Het klinkt niet écht als een paringsdans, maar het is toch echt de manier waarop mannen ons het liefst zien dansen. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs gepubliceerd werd in vakblad Scientific Reports.

Goede gezondheid

vVor het onderzoek dansten 39 vrouwen die dansten op een beat van 125 beats per minuut – ongeveer het tempo van een nummertje à la Only Girl in the World van Rihanna. Daarna werden de dansbewegingen omgezet in animaties en moesten 200 mannelijke én vrouwelijke vrijwilligers de filmpjes beoordelen op aantrekkelijkheid. De dans waarbij je verschillende lichaamsdelen asymmetrisch van elkaar bewegen, werden door beide groepen het aantrekkelijkst bevonden. De reden? Hoofdonderzoeker Nick Neave: ‘Asymmetrische bewegingen bewijzen dat iemand motorisch goed ontwikkeld is, en dus signalen van een goede gezondheid afgeeft.’

LEES OOK: Niemand heeft een betere dag dan deze dansende knul op vakantie

Heupwiegen

Volgens Neave is de dans een interessant iets om te onderzoeken, omdat het alles te maken heeft met ‘hofmakerij’, zoals ze dat in hun onderzoek beschrijven. Het is de onderzoeker en consorten helaas nog onbekend hoe dat precies in zijn werk gaat. Wel hebben onderzoekers een verklaring voor waarom mannen het heupwiegen van ons vrouwen zo woest aantrekkelijk vinden. ‘Dat heeft alles te maken met het uitvergroten van het vrouwelijke loopje’, constateren de wetenschappers. Verder bleek dat we mensen die stijfjes dansen of zich weinig laten gaan het minst aantrekkelijk vinden.

Benieuwd naar hoe die ideale dans er dan precies uitziet? Het filmpje check je hieronder:

Haha! Deze 22 opa’s en oma’s dansen beter dan jij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De Volkskrant

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Leuk onderzoekje: zo dans je als vrouw het aantrekkelijkst voor mannen
Sluiten