Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 21 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Leuke alternatieven en ideeën als je niet op kraamvisite kunt gaan

Op kraamvisite gaan bij een pasgeboren baby, iets dat hier in Nederland heel gebruikelijk is, maar nu even niet. In deze tijd van social distancing is kraamvisite niet altijd een optie. Maar wat kun je dan wél doen? Wij geven je wat ideeën en alternatieven.

Of het nu gaat om een vriendin, je zus of de buurvrouw, wij Nederlanders gaan maar wat graag beschuit met muisjes eten. Nu dat even niet kan wil je misschien toch, of misschien juist, iets speciaals doen om de kersverse moeder te laten weten dat je aan ze denkt. Dat kan!

Ideeën als je niet op kraamvisite kunt

Deze tijden vragen om creatieve oplossingen…

Raamvisite

Een term die een vogelvlucht heeft genomen de afgelopen weken is “raamvisite”. Het voelt een beetje gek, door het raam zwaaien naar een baby. Maar het is dé mogelijkheid om de kleine van dichtbij te bekijken. Even zwaaien of kletsen door het raam heen. Het is niet helemaal hetzelfde maar je kunt de kleine spruit in ieder geval live bewonderen. Bovendien kun je meteen een cadeautje voor de deur achterlaten.

Zo ziet de kraamperiode er over de hele wereld uit: deel 2

Per post

Wil je de nieuwe ouders niet lastig vallen met een raambezoekje, maar ze toch verrassen met iets leuks? Maak dan een mooi pakketje en doe het op de post. Je kunt zelf een luxe kraampakket samen stellen en opsturen maar een leuke kaart met een klein cadeautje is natuurlijk ook al heel lief. Een knuffeldoekje of boekje passen bijvoorbeeld makkelijk door de brievenbus, dat is helemaal ideaal!

Bezorgdienst

Nu iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven is het voor de ouders van de newborn ook fijn als ze niet de deur uit hoeven. Een heel praktisch en attent cadeau is dan ook het afleveren van boodschappen of een vers gekookte maaltijd aan huis. Daar zitten ouders dus echt wél op te wachten.

10 kraamcadeaus voor in een kraammand aan de kersverse moeder en haar baby

Videobellen

Lang leven technologie. Videobellen is populairder dan ooit en geeft je het gevoel toch even bij elkaar te zijn. Je hebt verschillende apps en tools die je kunt downloaden waardoor je bijvoorbeeld ook met de hele familie of vriendengroep tegelijk kunt kletsen. Smeer allemaal even een beschuitje met muisjes en het is net alsof je bij elkaar op de bank zit.

Oprichtster Esmarel over het natuurlijke kraampakket: “het uitpakken voelt als een cadeautje.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Leuke alternatieven en ideeën als je niet op kraamvisite kunt gaan
Sluiten