DIY met je dochter: supereasy koffiemokken maken met nagellak

Nagellak over? Mooi, wij hebben een ontzettend leuke DIY, die je samen met je nagellakminnende dochter kunt maken. Pak die witte mokken maar uit de kast, want samen maak je de mooiste watermarble bekers. En daarna mogen de nageltjes ook gelakt!

Waarom dit de makkelijkste DIY ooit is? Je hebt er maar twee dingen voor nodig: nagellak en een mok. Ja, en warm water en een oude plastic bak – maar dat gaat vast wel lukken.

Het gemakkelijke DIY stappenplan

[STAP stap=”1″]

Doe een flinke laag warm water in een oude plastic bak. Er zullen waarschijnlijk restjes nagellak in de bak achterblijven, dus zorg ervoor dat je de bak niet meer voor eten gebruikt.

Samen creëer je iets moois

[STAP stap=”2″]

Laat wat nagellak in de bak met water. Je zult ziet dat de nagellak op het water blijft liggen. Doe zo veel in de bak als jij wilt: hoe meer nagellak, hoe intenser de uiteindelijke kleur.

[STAP stap=”3″]

Gebruik een tandenstoker of satéprikker om de nagellak nog even door elkaar te roeren. Je kunt proberen om patronen te creëren, maar doe het wel snel! Als je te lang wacht, wordt de nagellak te droog. Daarna is het niet meer mogelijk om ‘m juist te gebruiken.

LEES OOK: Wacht even hoor: word je dikker van nagellak?

[STAP stap=”4″]

Pak de mok die je wilt versieren en leg deze voorzichtig in de bak met water en nagellak. Houd de mok een paar seconden onder water. Na ongeveer tien seconden kun je de overige nagellak verwijderen met de tandenstoker of satéprikker.

[STAP stap=”5″]

Haal de mok uit het water en laat ‘m zeker een uur drogen. Hatsa! Jouw eigen koffiemok is klaar om te gebruiken.

Let op! Zorg ervoor dat er geen nagellak op de rand van je mok komt. Je wilt natuurlijk niet dat er eventuele giftige stoffen tegen je lippen aankomen. De mokken zijn niet vaatwasserproof, dus het wordt ouderwets schoonmaken met een sopje en een afwasborstel.

Visueel ingesteld? Brooke van Whats up, moms maakte een handige, makkelijke tutorial.

Bron: diycandy

Bron: thethriftyginger

Bron: simplemost

Bron: Creative me inspired you

Is het fout gegaan? Hatsa! EHBO met nagellak (omdat je dochtertje ermee aan de haal is gegaan)

Bron hoofdfoto: the sweetest occasion

Reageer op artikel:
DIY met je dochter: supereasy koffiemokken maken met nagellak
Sluiten