Roomed
Roomed Work & Life 12 dec 2021

Leuke ideeën voor een speelse kerstboom (net zo leuk voor volwassenen)

Een kerstboom hoeft er echt niet stijfjes uit te zien! Hang er wat speelgoed in of leuke nostalgische items om je kerstboom een speelse look te geven. Pas daarbij natuurlijk wel op dat als je het speelgoed van je kinderen gebruikt dat ze die niet even later uit je boom proberen te grijpen. We willen namelijk niet dat de kinderen of huisdieren opeens met de boom gaan spelen.

Zelf kan je er natuurlijk wel een beetje mee spelen als je hem gaat decoreren. Je kan ook niet anders dan een glimlach op je gezicht krijgen als je een van de bomen hieronder ziet.

8 speelse kerstbomen

1. Een kerstboom met vintage speeltjes

Houd je van vintage? Kies dan voor vintage speeltjes en hang ze in je boom. Het grote speelgoed kan je onder de boom zetten om ook meteen de onderkant te verbergen. Kijk dus ook nog even op zolder of er ergens nog speelgoed staat weg te stoffen, dan krijgt jouw oude speelgoed een tweede leven en kan je met kerst echt genieten.

Op een rijtje: dit zijn alle do’s en don’t van vintage spullen kopen

 

2. Een Halloween kerstboom

Voor de echte Halloween fans onder ons of de mensen die in oktober hun boom al opzetten is dit een tof idee. Geef je kerstboom een griezelige maar ook speelse sfeer zodat je met Kerst echt kan genieten van de horror kerstfilms zoals The Nightmare Before Christmas.

3. Een modieuze kerstboom

Verkleed niet alleen jezelf in stijl met kerst dit jaar, maar ook je boom met een kerstboom in de vorm van een paspop. Als je van fashion houdt is een boom als deze perfect voor jou.

4. Pak groots uit (maar dan ook echt groot)

Pak echt uit met een thema voor je kerstboom en ga voor grote kerstaccessoires. Zulke grote sneeuwvlokken en sneeuwmannen in de boom hierboven geven meteen een speelse sfeer aan je kerstinterieur. Daarbij zijn decoratieve sneeuwmannen of kerstmannen sowieso een goede keuze als je voor een speelse look wilt gaan.

5. Een boom om van te snoepen

Natuurlijk wil je niet echt van deze boom snoepen, maar prachtig dat die er uitziet! Als iets wel een speelse vibe heeft zijn het lolly’s en ander snoepgoed.

Wil je ook nog een vleugje magie toevoegen? Zet dan een leuk Hans en Grietje snoephuis in je interieur. Zo hebben we een leuke kaars in de vorm van een snoephuisje gevonden op Etsy en een tof miniatuurhuisje van de Efteling op Bol.com.

6. Een disco boom

Voor een kerst waar je echt thuis gaat swingen wil je een kerstboom met deze glitterende ballen. Je kan kiezen voor een toffe alternatieve kerstboom van discoballen als je het echt bont wilt maken. Of je kan een aantal discoballen in je kerstboom en interieur verwerken.

Dit jaar geen kerstboom in huis? Kies voor deze alternatieven!

 

7. Knuffels voor een speelse touch

Wil je jouw kerstboom gewoon vol kerstballen hangen, maar toch iets toevoegen voor een speelse uitstraling? Zet dan een paar leuke knuffels naast je kerstboom! Als je kleine kinderen hebt is dit misschien ook een goede manier om hun aandacht van de boom en cadeautjes weg te houden.

Dit artikel verscheen eerder op Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Leuke ideeën voor een speelse kerstboom (net zo leuk voor volwassenen)
Sluiten