Redactie
Redactie Kids oktober 20, 2017

Leuke uitjes voor kinderen deze herfst en winter (deel I)

We moeten er de komende maanden toch echt aan geloven: de herfst en winter breken aan. Denk: regenachtige dagen, vakanties, kinderen die heel graag leuke dingen willen doen. Geen paniek, er zijn talloze uitjes voor (en met) kinderen deze herfst en winter.

Leuke uitjes kinderen

Famme maakt deze dagen een bundeling van uitjes waarvan we denken dat ze leuk zijn om met (kleine) kinderen te doen de komende maanden, onderverdeeld in theatervoorstellingen + films, musea en ‘overig vertier’. Hieronder de eerste in de reeks: tips voor leuke kindervoorstellingen en kinderfilms die nu of binnenkort te zien zijn.

LEUKE THEATERVOORSTELLINGEN VOOR KINDEREN DEZE HERFST EN WINTER

Theatervoorstelling Woezel en Pip op zoek naar de sloddervos (3+)

Woezel & Pip komen weer terug in het theater met hun vierde familievoorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos’. Een theater-spin off van de succesvolle bioscoopfilm met de meest populaire hondjes van het land. Ga mee op reis tot voorbij de Tovertuin waar Woezel & Pip hun allerleukste, maar ook stoutste neefje Charlie ontmoeten.
Waar: hele land
Wanneer: 14 oktober t/m 10 december
Duur: 60 mins
Meer informatie + speellijst: Woezel en Pip

Theatervoorstelling Peppa Pig ‘de Grote Plons’ (2+)

Peppa, George en mama en papa big – wie kent ze niet? De show ‘De Grote Plons’ is overgewaaid uit Londen en in het Nederlands bewerkt tot leuke familievoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Denk: veel modderplassen waarin Peppa en haar vriendjes veel leuke avonturen beleven.
Waar: hele land
Wanneer: 17 oktober t/m 30 december
Duur: 60 minuten
Meer informatie + speellijst: Peppa Pig in het theater

Hans en Grietje, de Musical (4+)

Is er een ouder die het verhaal van Hans en Grietje niet kent? Juist, niemand. Daarom hoeven we hier de achtergrond van het arme houthakkersgezin niet opnieuw uit de doeken te doen, maar kennen je kinderen het verhaal ook? Zo niet, dan is deze musicalvoorstelling een hele leuke suggestie om de komende maanden met je kinderen te doen. Leuk: laat je kinderen verkleed komen, wie weet wint hij de grote Sprookjes Verkleedwedstrijd!
Waar: hele land
Wanneer: 17 oktober t/m 17 juni 2018
Duur: 75 mins
Meer informatie + speellijst: Hans en Grietje, De Musical

Theatervoorstelling Brandweerman Sam redt het circus (2+)

Kinderen kennen Brandweerman Sam van RTL Telekids. Komende maanden staat hij met zijn brandweerwagen Jupiter in het theater met de de succesvolle familievoorstelling ‘Piekepolder op Stelten’. Heel leuk: Sam nodigt alle bezoekers (papa’s en mama’s mogen ook) uit om verkleed als brandweerman of circusartiest naar het theater te komen.
Waar: hele land
Wanneer: 16 december t/m 29 april 2018
Duur: 60 mins
Meer informatie + speellijst: Brandweerman Sam

Theatervoorstelling Het cadeau voor Sinterklaas (3+)

‘Hij komt, hij komt, die lieve, goede Sint.’ Ook dit jaar brengt Sinterklaas weer een bezoek aan zijn goede vrienden Karel de Kok, Hoofdlakei Franciscus en Hofdame Frandolien. En dat betekent, zoals ieder jaar, een doldwaas theateravontuur voor de hele familie. In de kinderklucht ‘Het Cadeau voor Sinterklaas’ zorgt het vrolijke kasteelpersoneel samen met de goedheiligman en zijn pieten voor een Sinterklaasfeest boordevol humor, hilariteit en muziek.
Waar: Breda, Almelo, Schiedam, Hoofddorp
Wanneer: 22 november t/m 3 december
Duur: 65 minuten
Meer informatie + speellijst: Het Cadeau voor Sinterklaas https://www.theater.nl/het-cadeau-voor-sinterklaas-3-van-hoorne-entertainment/

LEUKE FILMS VOOR KINDEREN DIE NU IN DE BIOSCOOP DRAAIEN

Film: Dikkertje Dap (AL)

Nu al hét succes van 2017: de film Dikkertje Dap. Gebaseerd op het beroemde versje van wie anders dan Annie M.G. Schmidt, het verhaal over de onafscheidelijke vriendschap tussen Dikkertje en giraf Raf.
Duur: 74 mins
Waar: hele land
Ziehier de lijst met bioscopen waar Dikkertje Dap draait

Film: Kapitein Onderbroek – Het eerste grote avontuur (6+)

Twee schooljongens met een grote fantasie hypnotiseren hun schooldirecteur. Die denkt vervolgens dat hij superkrachten heeft en noemt zich vanaf dat moment Captain Underpants: een ietwat dommige superheld.
Duur: 89 mins
Waar: hele land
In deze Pathé-bioscopen draait de film van Kapitein Onderbroek

Film: My Little Pony (6+)

Donkere krachten bedreigen de woonplaats van de bekende pony’s en de Pony 6 moeten naar het einde van Equestria reizen om hun thuis te beschermen. Tijdens hun reis zullen ontmoeten ze nieuwe vrienden en beleven ze volop avonturen.
Duur: 99 mins
Waar: hele land
In deze Pathé-bioscopen draait de My Little Pony film

Film: de Lego Ninjago film (6+)

In dit grote Ninjago filmavontuur komt de jonge Lloyd, alias de Groene Ninja, samen met zijn vrienden in actie in de strijd om New Ninjago City. Zes jonge ninjas moeten hun thuiseiland genaamd Ninjago verdedigen tegen monsters en bad guys. Met hun ninja skills en toffe voertuigen doen ze dit met verve. Overdag moeten ze echter gewoon naar school. Kortom: genoeg spanning en avontuur!
Duur: 102 mins
Waar: hele land
In deze Pathé-bioscopen draait de film van Kapitein Onderbroek

Tot zover de films en theatershows voor kinderen. Volgende in de reeks: de leukste musea om met kinderen te bezoeken. Wordt vervolgd dus!

Lees ook: 28 x superleuke dingen om thuis te doen als het regent

Reageer op artikel:
Leuke uitjes voor kinderen deze herfst en winter (deel I)
Sluiten