Anne Broekman
Anne Broekman Verhalen 18 aug 2017

5 dingen die toch echt leuker zijn geworden mét kind

Zodra je welpjes op deze wereld zet, verandert er veel. Heel veel. Ik kan me de laatste keer niet meer herinneren dat ik rustig met een vriendin een gesprek kon voeren met mijn peuter erbij, en uitslapen is… Tja, verleden tijd. Gelukkig zijn er ook veel dingen een stuk leuker geworden.

1. Wakker worden

Nou heb ik het niet over die onchristelijk vroege tijden waarop de meeste mini-mensjes hun ogen ‘s morgens openen. Want nee, dat is gewoon echt niet leuk. ‘MAMAAAAAA!’ is het geluid dat mijn ‘wekker’ tegenwoordig maakt, óók als ik de avond ervoor ben uitgeweest. Of wat vaker voorkomt: veel te lang Netflix heb gekeken. Maar direct na mijn eerste, lichte ergernis (nee, niet nu al!), komt pure blijdschap. Want zodra ik haar kamertje binnenloop en dat immens blije koppie zie, met guitige lach en ondeugende krullen, maakt mijn hart een sprongetje. Elke dag is ze een cadeautje, hoe afgezaagd dat ook klinkt.

2. Familie-uitjes

Die waren vroeger ook al reuze gezellig hoor, geloof me. Maar nu ik zelf moeder ben, heeft het toch een extra dimensie gekregen. Mijn zus heeft ook al twee meisjes en het is ontzettend lief en geinig om mijn dochtertje met haar nichtjes in de weer te zien. Ze rent achter ze aan, praat ze na, geeft kusjes en roept dagenlang hun namen omdat ze hen zo mist. Cute!

3. De opa & oma band

Ho ho, tuurlijk (of: gelukkig) was de band met mijn (schoon)ouders al goed. En sinds ons dochtertje er is, is het contact alleen maar hechter geworden. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoeveel vanzelfsprekende, onvoorwaardelijke liefde er is tussen onze eigenwijze krullenbol en haar grootouders. Daar kan ik echt van genieten. Dus zelfs kringverjaardagen – en de feestdagen – zijn nu draaglijk, jawel!

4. Thuis aanrommelen

Voorheen wilde ik altijd de hort op. Hup, naar de stad, een feestje, een festival. Min of meer ‘noodgedwongen’ zit ik nu veel meer thuis, en guess what: ik vind het heerlijk! Lekker op de bank hangen met dat kleine aapje. Vingerverven, cakejes bakken, verstoppertje spelen. En dat alles in heerlijk comfortabel huispak. Je hoort mij niet klagen hoor.

5. Vakantie

Dit is een beetje een dubbele: mijn vroegere vakanties waren absoluut relaxter. Elke dag doen waar ik zin in had. Stappen, uitslapen, zwemmen, een dutje doen op een strandbedje, shoppen, uitgebreid dineren, een leuke stad en hippiemarkt bezoeken… Da’s nu toch wel even anders. Voornaamste activiteit momenteel: achter een blote peuter aanrennen op het strand omdat ze niet ingesmeerd wenst te worden. Maar absolute meerwaarde is ook: knuffelen met datzelfde lieve lijfje, kusjes in de branding, samen ijsjes eten en wandelen. Yep, de tijden veranderen. En dat is alleen maar mooi.

En ineens voeren jullie hele conversaties in het Engels: 23x zo ziet je relatie er echt uit nadat je kinderen hebt gekregen

Reageer op artikel:
5 dingen die toch echt leuker zijn geworden mét kind
Sluiten