Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 16 okt 2017

Museum Kids Week: 7 x de leukste musea met kinderen om in de herfstvakantie heen te gaan

Dat musea écht niet zo saai zijn als de naam doet lijken, bewijzen verschillende musea in de herfstvakantie. Ze passen hun programma helemaal aan op de Museum Kids Week, waarin verschillende musea door het hele land speciale programma’s organiseren in griezelthema. Dit zijn de leukste musea met kinderen, te gek!

Wij hebben de coolste gezinsactiviteiten van de leukste musea met kinderen voor je op een rijtje gezet:

1. Landgoed Verhildersum – Leens

Het hele jaar door kun je landgoed Verhildersum bezoeken voor de mooiste exposities in verschillende stijlen. Maar speciaal voor de Museum Kids Week organiseert het museum een spannende speurtocht, die te gek is voor kinderen. Speur van 14 tot en met 29 oktober mee met Cam en Vinnie. Ga op pad met de tablet en ontdek het Mysterie van Verhildersum. Dwalend over het terrein ontdek je de verhalen van oud-bewoners en zelfs van de duiven. O ja, de toegang is tot twaalf jaar gratis.

2. Kröller-Müller Museum – Otterlo

Speciaal voor de Museum Kids Week organiseert het Kröller-Müller Museum een te gek dobbelspel. Door samen met het hele gezin te dobbelen, werp je jezelf door het hele museum heen. Tijdens de herfstvakantie kun je van dinsdag tot en met zondag komen dobbelen. Leuk detail: families krijgen het Museum Dobbelspel gratis bij een bezoekje aan het museum.

3. Rijksmuseum – Amsterdam

Het Rijks zit vol geheime, verrassende plekken die je vast en zeker nog niet ontdekt hebt. Met de speciale familie-rondleiding komt daar hoe dan ook verandering in. Speciaal voor de Museum Kids Week organiseert het museum namelijk een tocht door het museum, inclusief spannende quiz, die je samen met je familie kunt spelen om jullie op die manier door het museum te leiden. Met verrassende vragen, tekenopdrachten en echte breinbrekers komen verhalen uit de 17de en de 19de eeuw tot leven. Hoe cool!

LEES OOK: Dagje uit in de herfstvakantie? Dit zijn de leukste speeltuinen

4. Oyfo Techniekmuseum – Hengelo

In het Techniekmuseum in het oosten van het land kunnen knikkerliefhebbers hun hart ophalen, deze herfstvakantie. In de twee herfstvakantieweken bouwen namelijk alle bezoekers van het Oyfo Techniekmusem samen een Gruwelijke Grote Enge Monsterknikkerbaan. Die wordt steeds groter en gevaarlijker. Er zijn allemaal spullen aanwezig waarmee je een nieuw stuk knikkerbaan erbij kunt bouwen. Knikkerbaan bouwen en monsterknikkers maken gebeurt in 2 rondes per dag. Ronde 1: 11.30-13.00 uur, ronde 2: 14.30-16.00 uur. Voor 2,50 euro kun je al aan de slag!

5. Het Schip – Amsterdam

Heb je echte griezelkonten in huis rondbanjeren, dan mag een bezoekje aan het Museum Het Schip deze herfstvakantie niet ontbreken. Je kunt er ontdekken hoe mensen 130 jaar geleden leefden en na een rondleiding langs een nagebouwd krot, kun je je eigen spookhuis knutselen. De toegang voor kinderen is vijf euro.

6. Museum Prinsenhof – Delft

Hoe tof is het om ‘s avonds naar het museum te gaan!? In het Museum Prinsenhof in Delft kan dat gewoon. Het spookt er namelijk op zaterdag 21 oktober van 16.00 tot 22.00. Met griezelbioscoop, riddertenten, tuktuks, schimmenspellen, workshops, muziek en kunst. Durf jij het aan? O ja, de toegang is zowel voor kinderen als voor ouders helemaal gratis.

7. Stedelijk Museum – Breda

De geschiedenis van Stedelijk Museum Breda gaat terug tot 1903, toen het eerste gemeentelijke museum werd opgericht. Kom je in de herfstvakantie naar het museum, dan kun je er je eigen spookkijkdoos knutselen. Dit kan van 17 tot en met 20 oktober, van twee tot vier uur.

9 x geweldige DIY-tips om met je kind te knutselen in de herfstvakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Museum Kids Week

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Museum Kids Week: 7 x de leukste musea met kinderen om in de herfstvakantie heen te gaan
Sluiten