Ruth Oei-Abraham
Ruth Oei-Abraham Eropuit 26 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

5x de leukste (minder bekende) musea waar je ook je kids een plezier meedoet!

Het is zover, Nederland gaat langzaamaan weer open. Van horeca en musea tot bioscopen en theaters, allen aangepast volgens de corona-maatregelen, openen zij rond 1 juni aanstaande weer hun deuren. En daar zijn we allemaal, heel (HEEL) blij mee!

Misschien zullen je kinderen enthousiaster zijn over het feit dat de pretparken weer opengaan dan de musea. Maar Nederland heeft een groot aantal musea waar zelfs de meest sceptische kinderen een hele leuke middag zullen hebben!

De leukste (minder bekende) musea om met kinderen naar toe te gaan

1. Kinderboekenmuseum in Den Haag

In dit museum draait alles om kinderboeken, verhalen en de leukste karakters uit de bekende kinderboeken. Pluk van de Petteflet, Dolfje Weerwolfje en Kikker en Haas, ze zijn allemaal present in het Kinderboekenmuseum. Let wel, dit museum opent pas op 1 juli haar deuren!
Kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag

2. Science Centre in Delft

Als we denken aan musea die in het teken staan van science, is Nemo in Amsterdam het eerste museum dat bij ons opkomt. Maar minstens zo leuk (als niet leuk voor oudere kinderen) is het Science Centre, dat deel uitmaakt van de Technische Universiteit in Delft. Een interactief museum met als speerpunten wetenschap en techniek, waar je kinderen zich uren zullen vermaken – ze mogen namelijk alles proberen, aanraken en testen. Het Science Centre is vanaf 6 juni weer open!
Science Centre, Mijnbouwstraat 120, Delft

3. Nijntje museum in Utrecht

Ik vermoed dat er maar weinig ouders zijn die de trip naar Utrecht nog niet hebben afgelegd, maar ons favoriete konijn mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Jij en je kleintje kunnen vanaf 1 juni weer op bezoek bij Nijntje en haar vriendjes. Een tip, probeer aan het eind de museumwinkel te vermijden, de kans dat je kind die Nijntje-loos verlaat is nul.
Nijntje museum, Agnietenstraat 2, Utrecht

4. Teylers Museum in Haarlem

Dit museum zit in een van de mooiste gebouwen in Haarlem en noemt zichzelf ‘het museum van de verwondering’. En daarmee slaan ze de spijker op zijn kop. Voor kinderen die houden van natuur, dieren, kunst en wetenschap maar dit alles op een hele intieme manier verzameld en tentoongesteld. Een aanrader is hun tentoonstelling ‘Dinomakers’ speciaal voor kinderen, die t/m 23 augustus aanstaande te zien zal zijn. Het Teylers Museum is vanaf 1 juni weer geopend voor het publiek.
Teylers museum, Spaarne 16, Haarlem

5. Micropia in Amsterdam

Micropia is een onderdeel van dierentuin Artis, dus dat zijn twee vliegen in één klap. In het geval van Micropia zijn het eerder microben dan vliegen. In dit museum draait alles om de diertjes die je niet met het blote oog kunt zien. Met een stempelkaart op zak wordt je kind rondgeleid door alle soorten microben en bacteriën. Extra leuk is de Kiss-o-Meter, waarbij je kan meten hoeveel bacteriën je uitwisselt terwijl je kust. Ook de live videobeelden waarbij je kunt zien hoe eten geleidelijk beschimmelt, vinden kinderen machtig interessant. Micropia is zoals het ernaar uitziet per 1 juni weer open, maar houdt hun website goed in de gaten!
Micropia, Artisplein, Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam

Als je toch bezig bent, noteer deze musea ook nog even:

Belangrijk:
Voor de meeste musea geldt dat je vanwege de coronamaatregelen vooraf online moet reserveren en/of een kaartje kopen. Sowieso raden wij je aan om de website van de desbetreffende attractie goed te bestuderen.

Gezien de maatregelen omtrent COVID-19 is het van belang dat je rekening houdt met de adviezen van het RIVM en de maatregelen die de komende maanden zal gelden, waaronder de anderhalve meter afstand regel.

Meer erop-uit tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5x de leukste (minder bekende) musea waar je ook je kids een plezier meedoet!
Sluiten