Susan Dalstra
Susan Dalstra Mind 25 jul 2018

Deze 18-jarige student redde de levens van 6 mensen met 1 briefje

De 18-jarige Paige Hunter weet als geen ander hoe het is om een depressie te hebben. Ze heeft er zelf een gehad en had het geluk daar weer uit te klimmen. Nu het weer goed gaat met haar wil ze niets liever dan anderen helpen. En dat lukt haar bijzonder goed.

‘Betere opties’

Paige vond namelijk een prachtige manier om dat te doen: ze hing 40 handgeschreven briefjes op de Wearmouth Bridge in het Britse Sunderland. En ongelooflijk, maar waar: binnen twee weken tijd werden al zes levens gered door Paiges troostende woorden.

‘Pauzeer. Stop. Adem in. Er zijn betere opties en zoveel mensen die van je houden’, schreef de tiener op het briefje.

Emotioneel

Op Facebook legt ze uit waarom ze het deed. ‘Ik besloot het op te hangen op een plek die voor mij niet gemakkelijk was. Daar zijn een hoop verdrietige dingen gebeurd en daar schaam ik me niet voor. Het was heel emotioneel omdat mensen naar me toekwamen met hun verhaal terwijl ik de briefjes ophing. Ik wil gewoon zeggen dat als je dit ziet, hoe zwaar het leven ook is: blijf doorgaan. Ik weet dat het nu niet goed gaat, maar uiteindelijk komt het goed. Dat beloof ik je.’

Oorkonde

Het duurde niet lang totdat het de Britse politie ook opviel. Ze hebben Paige een oorkonde gegeven voor haar mooie actie. ‘Paige heeft een enorm begrip voor kwetsbare mensen en mensen in nood laten zien. Dit is een innovatieve manier om de hand uit te reiken naar mensen die zich in een donkere plek in hun leven bevinden. Paige is al enorm volwassen voor iemand die nog zo jong is en daar willen we haar persoonlijk voor bedanken. Ze mag heel trots op zichzelf zijn’, zegt een woordvoerder.

 

Reageer op artikel:
Deze 18-jarige student redde de levens van 6 mensen met 1 briefje
Sluiten